Papcún z hubami a škvarkami (fotorecept)

Autor receptu: ancicka

Papcún je polievka.Do tejto polievky sa môžu použiť rôzné huby.Robí sa zo smotanou,ale aj bez nej.Podstatne je,že do papcunu ide zápražka zo škvarkami.

15 minút
príprava
15-20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Očistíme zemiaky,pokrájame na kryžalky,pridáme bobkový list a vegetu.
  2. Huby očistíme,pokrajame na štvrtinky,
  3. Cibuľu nakrájeme na drobno a na panvici s trochou oleja jú orestujeme.Pridáme huby,trocha osolíme,
  4. a necháme ich trocha podusiť.Huby pustia šťavu.
  5. Pridáme k zemiakom a necháme variť.
  6. Medzi tým si pripravíme cestičko na papcúnik.Urobíme vláčne cesto,nie moc tuhé.
  7. Ja som mala kyslú smotanu,ale môže byť sladká,alebo vôbec.
  8. Cestočko zavaríme do polievky,pridáme smotanu,
  9. ...pridáme smotanu,necháme prejsť varom.
  10. Medzi tým si nakrájame slaninu na čkvarky a stopíme ju.Do toho pridáme múku,
  11. ...a pomalý vylejeme do polievky.Ochutíme.Kto má rad kyselkavú,tak môže pridať ocot,ale až na koniec,aby sa smotana nezrazila.
  12. Necháme ešte prejsť varom a odstavíme.