Papcún z hubami a škvarkami (fotorecept)
Autor receptu: ancicka
Papcún je polievka.Do tejto polievky sa môžu použiť rôzné huby.Robí sa zo smotanou,ale aj bez nej.Podstatne je,že do papcunu ide zápražka zo škvarkami.
15 minút príprava |
15-20 minút tepelná úprava |
Postup
- Očistíme zemiaky,pokrájame na kryžalky,pridáme bobkový list a vegetu.
- Huby očistíme,pokrajame na štvrtinky,
- Cibuľu nakrájeme na drobno a na panvici s trochou oleja jú orestujeme.Pridáme huby,trocha osolíme,
- a necháme ich trocha podusiť.Huby pustia šťavu.
- Pridáme k zemiakom a necháme variť.
- Medzi tým si pripravíme cestičko na papcúnik.Urobíme vláčne cesto,nie moc tuhé.
- Ja som mala kyslú smotanu,ale môže byť sladká,alebo vôbec.
- Cestočko zavaríme do polievky,pridáme smotanu,
- ...pridáme smotanu,necháme prejsť varom.
- Medzi tým si nakrájame slaninu na čkvarky a stopíme ju.Do toho pridáme múku,
- ...a pomalý vylejeme do polievky.Ochutíme.Kto má rad kyselkavú,tak môže pridať ocot,ale až na koniec,aby sa smotana nezrazila.
- Necháme ešte prejsť varom a odstavíme.