Pagáče

Pagáčiky s medvedím cesnakom

Autor receptu: svetlusb

Každý rok chodíme s manželom na medvedí cesnak, z ktorého robím rôzne recepty, pestá či tinktúry.

15 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Do vlažného mlieka pridáme pol lyžičky kryštálového cukru a rozmrvené droždie. Necháme vzísť kvások. Do preosiatej múky pridáme zmäknutú Heru a tvaroh. V kyslej smotane vymiešame vajce.
  2. Do múky pridáme kvások, kyslú smotanu, soľ. Vypracujeme tuhé cesto, ktoré necháme postáť cca 1 hodinu.
  3. Cesto dáme na pomúčenú dosku, vyvaľkáme na cca hrúbku 2 cm, posypeme nasekaným medvedím cesnakom (podľa chuti), cesto preložíme na tretinu a následne na polovicu. Necháme postáť cca 10 minút, znovu vyvaľkáme a znovu posypeme medvedím cesnakom a preložíme. Počkáme 10 minút a znovu vyvaľkáme, preložíme. Poslednýkrát vyvaľkáme na hrúbku cca 2 cm a vykrajujeme kolieska, poprípade krájame kocky, každý podľa svojej chuti.
  4. Vykrojené pagáčiky dáme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme vajcom a posypeme čímkoľvek podľa chuti. Tentokrát som dala sezam, ale väčšinou máme radšej rascu ;)
  5. Pečieme cca 15 minút na 200 stupňoch. Garantujem, že zmiznú okamžite! Dobrú chuť.