Chutné zemiakové pagáčiky
Foto: csicsi
Najchutnejšie zemiakové pagáčiky, ktoré sa nedajú pokaziť :)
na 200 °C
Suroviny
Cesto: | |
1 kg |
|
500 ml |
|
1 ČL |
|
42 g |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
4 ČL |
|
1,5 dl |
|
Náplň: | |
5 ks (uvarené v šupke) |
|
250 g |
|
|
|
Na potretie: | |
1 ks |
|
Postup
-
1
Spravíme kvások - v 200 ml vlažného mlieka s cukrom necháme nakysnúť droždie (42 g).
- 2
Do veľkej misy preosejeme múku, v strede urobíme rukou jamku. Pridáme soľ, vajce, žĺtok, olej a vykysnutý kvások. Postupne pridávame ďalšie mlieko - koľko treba (ja som potrebovala 300 ml) a vymiesime cesto. Cesto prikryjeme a necháme nakysnúť.
- 3
Zemiaky uvaríme v šupke a necháme vychladnúť. Potom ich ošúpeme.
- 4
Nakysnuté cesto rozvaľkáme a na vrch nastrúhame zemiaky a maslo, môžete pridať aj trochu soli. Cesto preložíme na tretiny. Tento postup zopakujeme 3 x s pauzami.
- 5
Z cesta vykrajujeme kolieska, poukladáme na plech, potrieme žĺtkom a necháme kysnúť na plechu.
- 6
Na vrch pagáčikov môžete dať aj vlašské orechy.
- 7
Pečieme na 200 °C približne 25 minút.
Tiež zemiakové pagáče:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Já bych je s radostí okoštovala... ale zůstanu u virtuálního kochání.
Pěkný receptík i foto!