Osviežujúci paradajkovo-paprikový šalát fotorecept

pusta - fotkapusta, 15. júna 2011
Osviežujúci paradajkovo-paprikový šalát (fotorecept)
Foto: pusta

Na večeru som pripravila tento jednoduchý, ale chutný a osviežujúci šalát, ktorý je výborný pre horúce letné dni.

1
porcia
5 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

pre 1 osobu:
1 -2 ks
1 ks
3 - 4 ks
2 PL
podľa chuti
podľa chuti
eventuálne:
podľa chuti  - strúčik
podľa chuti
podľa chuti

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pokrájala som umytú vňať jarnej cibuľky na kolieska a pár kúskov vňate som prekrojila po dlžke a použila na ozdobu šalátu.

    Osviežujúci paradajkovo-paprikový šalát (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Papriku som umyla, zbavila jadrovníka so stopkou, semienok a pokrájala som ju na kolieska.

    Osviežujúci paradajkovo-paprikový šalát (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Umytú paradajku som pokrájala na plátky.

    Osviežujúci paradajkovo-paprikový šalát (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pripravila som si kyslú smotanu a osolila som ju. Niekedy do nej dám podľa chuti ešte prelisovaný cesnak, citronovú šťavu, ev. bylinky ako napr. bazalku alebo tymián či mätu piepornú, mleté čierne korenie a spolu dobre premiešam. Dnes som do nej okrem soli nič nepridávala, nechala som ju len tak na prírodno, aby v šalátiku vynikli prírodné chute.

    Osviežujúci paradajkovo-paprikový šalát (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Do stredu veľkého plochého taniera som dala dve polievkové lyžice osolenej kyslej smotany.

    Osviežujúci paradajkovo-paprikový šalát (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Okolo kyslej smotany som rozložila plátky paradajok, okolo nich som uložila kolieska papriky, ktoré som vyplnila pokrájanou zelenou vňaťou jarnej cibuľky.

    Osviežujúci paradajkovo-paprikový šalát (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    K šalátik som priložila čerstvo upečenú pletienku a ...

    Osviežujúci paradajkovo-paprikový šalát (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    ...ozdobila som prúžkami cibuľkovej vňate, zeleninu som tiež posolila, kyslú smotanu som jemne posypala mletým čiernym korením, niekedy ešte pokvapkám olejom - a pripravený šalátik som ihned podávala. Príprava je veľmi jednoduchá zvládne ju aj začiatočník.

    Osviežujúci paradajkovo-paprikový šalát (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

marianne69
....kedykolvek taketo mozem,este si to riadne polejem oliv.olejom a nakrajam platky avokada,mnam a s tou pletenkou nema chybu....
siesta
..kebyze tento recept spravilo / vlozilo 7rocne dieta, tak to clovek pochopi, ale 63 rocna?? to je snad zo zartu a recesie...
pusta
@siesta , ak ty si ešte v živote nevidel takto pripravované šaláty, ktoré si každý zostaví z podávanej zeleniny sám i dochutí priamo sám, potom si málo videl...a rokov máš dosť. :-))))