Oškvarkovo-slivkové papučky fotorecept
Foto: matased
Recept som náhodou objavila v staršom časopise a hneď ma zaujal. Veľmi mi totiž pripomenul sadlovníky, ktoré som mala ako dieťa rada. Je Zobraziť celý popisRecept som náhodou objavila v staršom časopise a hneď ma zaujal. Veľmi mi totiž pripomenul sadlovníky, ktoré som mala ako dieťa rada. Je troška náročný na čas, ale výsledok stojí za to. Kombinácia oškvarkov a slivkového lekváru má niečo do seba!
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Vo vlažnom mlieku s cukrom som nechala napučať droždie. V múke som rozmrvila maslo, tretinu mletých oškvarkov a soľ. Primiešala som žĺtky, kyslú smotanu a nakoniec kvások. Cesto som dobre vypracovala a nechala na teplom mieste kysnúť aspoň 1 hodinu.
-
2
Po nakysnutí som cesto vyvaľkala zhruba na hrúbku prsta, potrela polovicou mletých oškvarkov a cesto som preložila. Nechala znova podkysnúť 20 minút. Tento postup sa znova opakuje ešte raz.
-
3
Po odležaní som cesto rozvaľkala na hrúbku zhruba 3- 4 mm, pokrájala na štvorce asi 6x6 cm, do stredu dala slivkový lekvár, protiľahlé rohy som spojila a celé papučky potrela vajíčkom, aby sa lepšie rohy zlepili a neotvárali sa.
-
4
Piekla som ich zhruba 15 minút pri teplote okolo 180 stupňov. Samozrejme záleží od druhu trúby. A po vychladnutí sme sa do nich celá rodina s chuťou pustili.
Dobrý deň, prosíme, ozvite sa nám mailom na adresu redakcia@varecha.sk ohľadom doručenia Vašej výhry z januárovej receptovej súťaže. Mail, ktorý sme Vám poslali sa nám vrátil ako nedoručený. Ďakujeme.