Orechový trhanec s hruškovým kompótom

Zoltán Bako
šéfkuchár a majiteľ Restaurant 70 v Ostrove, 4. decembra 2018 13:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »

Orechový trhanec s hruškovým kompótomFoto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
15 min
príprava
20 min
na 175 °C

Suroviny

3 ks (veľkosť M)
200 g
1/2 bal.
50 g mleté
2 PL
1 PL
150 ml
2 PL
NOVINKA: Vychádza druhá kniha z Varecha.sk:
100 slaných a sladkých receptov

Postup prípravy

  1. 1

    Najskôr oddelíme žĺtky od bielkov. Bielky vyšľaháme na penu. Múku zmiešame s práškom do pečiva, práškovým cukrom, so škoricou a s mletými orechmi. Pridáme žĺtky, rum, mlieko a vypracujeme cesto, do ktorého potom pridáme vyšľahaný sneh.

  2. 2

    Do panvice alebo pekáča (musia byť ohňovzdorné) dáme maslo, vylejeme pripravenú masu a na miernom ohni niekoľko minút pečieme dozlata.

  3. 3

    Potom dáme panvicu do rúry rozohriatej na 175 °C asi na 20 minút. Po miernom ochladení natrháme, posypeme práškovým cukrom a podávame s hruškovým kompótom.

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist