Tvarohový trhanec
Foto: frommykitchendotcom
Tip na sladkú večeru.
Zdroj: Môj instagram
15 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Tvaroh v miske zmiešame so smotanou a žĺtkami. Pridáme trochu citrónovej kôry, detskú krupicu, práškový cukor, múku a všetko dobre vymiešame.
- 2
Bielky osobitne vyšľaháme na tuhý sneh a zľahka vmiešame k tvarohovej hmote.
- 3
Nanesieme 1/4 cesta na rozpálenú panvicu s trochou oleja a pečieme ako omeletu z oboch strán alebo pečieme ako lievance. Ja som zvolila panvicu na lievance.
- 4
Následne upečené cesto trháme na menšie kúsky s pomocou dvoch vidličiek. Servírujeme posypané práškovým cukrom s džemom a ovocím.
Tiež trhanec:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Recept mám z kalendára Dr.Oetker a všetci si trhanec pochvaľovali doma