Orechové trubičky

Orechové trubičky plnené krémom

Autor receptu: palma

25 ks
porcií
30 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Postup

  1. Zo surovín na cesto vypracujeme cesto a rozdelíme ho na dve časti. Na doske rozvaľkáme cesto na hrúbku 5 mm. Urobíme pásy so šírkou 6 cm a nakrúcame ich na 7 cm hliníkové trubičky. Prstami dôkladne stláčame spoje. Ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme do zlatohneda pri 180 stupňoch asi 30 minút. Ešte teplé dáme opatrne dolu z hliníkovej trubičky.
  2. Vychladnuté trubičky namáčame do čokoládovej polevy, ktorú sme pripravili z čokolády a tuku na pečenie (na polevy). Máčame približne 1 cm po oboch stranách a necháme stuhnúť.
  3. Krém pripravíme tak, že uvaríme Zlatý klas s mliekom, prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme vychladnúť. Tuk na pečenie (na krémy) vymiešame s cukrom, po lyžiciach pridávame krém. Naplníme zdobiace vrecko a plníme trubičky. Najlepšie sú na druhý - tretí deň. Skladujeme v chlade a suchu.