Omáčka mojo verde

Omáčka mojo verde (zelená omáčka)

Autor receptu: redakcia

Omáčka mojo verde sa na ostrove večnej jari - Tenerife, servíruje k zemiakom vareným v šupke - papas arrugadas.

4
porcie
15 minút
príprava

Postup

  1. Bylinky dobre umyjeme. Z papriky odstránime semienka a nakrájame ju na menšie kúsky. Cesnak ošúpeme.
  2. Červený vínny ocot, papriku, cesnak, petržlenovú vňať, koriander, tymian a trochu soli a korenia vložíme do mixéra a všetko niekoľko minút dobre mixujeme, kým nezískame jednoliatu pastu.
  3. Pridáme olivový olej, opäť všetko dobre premiešame, ale tentoraz o niečo pomalšie, aby sa olej len jemne vmiešal. Ak je omáčka príliš hustá, môžeme pridať olej a trochu vody. Ak je mojo verde príliš riedke, pridáme trochu bieleho chleba.
  4. Studená omáčka mojo verde sa na ostrove večnej jari - Tenerife, servíruje k zemiakom vareným v šupke - papas arrugadas.