Omáčka mojo verde
Omáčka mojo verde (zelená omáčka)
Autor receptu: redakcia
Omáčka mojo verde sa na ostrove večnej jari - Tenerife, servíruje k zemiakom vareným v šupke - papas arrugadas.
Postup
- Bylinky dobre umyjeme. Z papriky odstránime semienka a nakrájame ju na menšie kúsky. Cesnak ošúpeme.
- Červený vínny ocot, papriku, cesnak, petržlenovú vňať, koriander, tymian a trochu soli a korenia vložíme do mixéra
a všetko niekoľko minút dobre mixujeme, kým nezískame jednoliatu pastu.
- Pridáme olivový olej, opäť všetko dobre premiešame, ale tentoraz o niečo pomalšie, aby sa olej len jemne vmiešal. Ak je omáčka príliš hustá, môžeme pridať olej a trochu vody. Ak je mojo verde príliš riedke, pridáme trochu bieleho chleba.
- Studená omáčka mojo verde sa na ostrove večnej jari - Tenerife, servíruje k zemiakom vareným v šupke - papas arrugadas.