Studená omáčka

Omáčka mojo rocho (červená omáčka)

Autor receptu: redakcia

Studená omáčka mojo rocho sa podáva na španielskom ostrove Tenerife k zemiakom papas arrugadas.

4
porcie
15 (+ odstátie) minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Čili papričky zalejeme horúcou vodou a namáčame približne 30 minút. Potom ich zbavíme jadierok a nakrájame na kúsky.
  2. Olúpané strúčiky cesnaku nahrubo nasekáme. Polovicu červenej papriky nakrájame na kúsky.
  3. Papričky, kúsky cesnaku, paradajkový pretlak, kúsky papriky a ocot vložíme do vysokej nádoby a rozmixujeme ručným mixérom na hladkú a krémovú hmotu. Za stáleho miešania prilejeme olej, kým sa zmes dobre nespojí. Je dôležité pridávať len malé množstvo oleja naraz a ďalší olej pridať až vtedy, keď sa pridaný olej úplne zapracuje do zmesi.
  4. Omáčka mojo rocho sa podáva na Tenerife k zemiakom papas arrugadas.