Mleté mäso

Obložené hranolky

Autor receptu: janeg

Veľmi jednoduchý a chutný obed, zemiakmi sa nedá nič pokaziť.

2
porcie
20 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Ak si budeme pripravovať hranolky z čerstvých zemiakov, nakrájame ich a necháme hodinu odmočiť v studenej vode. Osušíme, osolíme a pečieme v rúre alebo vzdušnej fritéze podľa programu (cca 20 minút pri 180 °C). Mrazené hranolky pripravíme podľa návodu.
  2. Na oleji opražíme nakrájanú cibuľku, pridáme cesnak, potom mleté mäso. Keď sa mäsko zatiahne, prisypeme na malé kocky nakrájanú papriku a ochutíme. V troche vody rozmiešame pretlak a podlejeme zmes. Necháme dusiť. Ako dlho závisí od druhu použitého mäsa. Odstavíme, ale udržiavame horúce.
  3. Hranolky dáme na tanier, zasypeme mäsovou zmesou a posypeme strúhaným syrom. Keď sa syr roztopí, postriekame kečupom a majonézou a posypeme petržlenovou vňaťou/pažítkou. Ihneď podávame.