Tvarohový zákusok
Tvarohový zákusok

Neskutočne jemný makovo-tvarohový zákusok s višňami

razomzastolom - bez fotkyrazomzastolom, 7. decembra 2021

Extrémne mäkký makový základ, višne a jemná tvarohová plnka. Jednoduchá príprava.
Zdroj: https://youtu.be/51tIvsUcink

10
porcií
60 minút
príprava
20-25 minút
na 180 °C

Suroviny

Plát:
2 ks
štipka
50 g
20 g
35 g
6 g
50 g
80 g
100 g
Tvarohová plnka:
330 g
1 ks
90 g
40 g
70 ml
70 g
1 ČL (nastrúhaná)
1 PL




Postup

  1. 1

    Plát: Bielky vyšľahať so štipkou soli a cukrom, pridať žĺtky a pokračovať v šľahaní na nízkych otáčkach mixéra. Potom pridať suché suroviny, smotanu a studené roztopené maslo, vymiešať dohladka. Cesto vyliať do pekáča 9×28 cm, rozložiť višne a piecť 20-25 minút pri 180 °C. Vybrať plát z pekáča a nechať vychladnúť.

  2. 2

    Tvarohová plnka: K mletému tvarohu pridať všetky ingrediencie okrem citrónovej šťavy, vymiešať do hladka (možno pomocou mixéra). Tvarohovú hmotu dať na mierny oheň a priviesť do varu, pridať citrónovú šťavu a variť cca 2-3 minúty.

  3. 3

    Do pekáča pokrytého potravinovou fóliou dať plát vrchom nadol. Naliať horúcu tvarohovú plnku a nechať vychladnúť na izbovú teplotu. Ozdobiť podľa želania a dať na 3-4 hodiny do chladničky.

  4. 4

    Postup prípravy vo videorecepte na YouTube za odkazom (alebo viď zdroj): https://youtu.be/51tIvsUcink

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia