Nepečený karamelový krémeš od Veroniky Bušovej
Úžasný recept od známej cukrárky.
Zdroj: Kuchyňa Lidla
príprava
Suroviny
| Karamel: | |
| 250 ml (33 %) |
|
| 300 g |
|
| 40 ml |
|
| 1 ČL |
|
| 100 g |
|
| Krém: | |
| 120 g |
|
| 80 g |
|
| 800 ml |
|
| 150 g |
|
| 250 ml (33 %) |
|
| 250 g |
|
| Okrem toho: | |
| 3 bal. (Sondey/Lotus) |
|
Postup
-
1
Karamel: V malom hrnci zohrejeme smotanu na šľahanie. Medzitým necháme v hrnci s hlbokým dnom cukor s vodou karamelizovať. Prilejeme zohriatu smotanu a prisypeme soľ. Zmes necháme prevrieť.
- 2
Tip: Čím dlhšie karamel varíme, tým bude tmavší.
- 3
Hotový karamel odstavíme a necháme mierne vychladnúť. Pridáme maslo, premiešame, prelejeme do misky a necháme v chladničke úplne vychladnúť.
- 4
Krém: Cukor, Zlatý klas a 100 ml mlieka rozmiešame v miske dohladka.
- 5
V hrnci necháme zovrieť 700 ml mlieka, prilejeme pripravenú zmes a miešame do hustého pudingu. Prihodíme maslo, premiešame a necháme vychladnúť.
- 6
V robote vyšľaháme smotanu a mascarpone. Postupne prilievame puding a šľaháme, kým sa hmoty spoja a vznikne krém.
- 7
Na dno formy (24x24 cm) uložíme sušienky, pridáme polovicu krému, ďalšiu vrstvu sušienok, krém a na záver vrstvu sušienok. Karamel nalejeme navrch koláča a ozdobíme rozdrvenými sušienkami. Nepečený karamelový krémeš necháme stuhnúť v chladničke ideálne do ďalšieho dňa.
Tiež karamelový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu