Nepečený karamelový zákusok
Nepečený karamelový zákusok

Nepečený karamelový krémeš od Veroniky Bušovej

theflyingbaker - fotkatheflyingbaker, dnes 15:43

Úžasný recept od známej cukrárky.
Zdroj: Kuchyňa Lidla

30 (+ chladenie) minút
príprava

Suroviny

Karamel:
250 ml (33 %)
300 g
40 ml
1 ČL
100 g
Krém:
120 g
80 g
800 ml
150 g
250 ml (33 %)
250 g
Okrem toho:
3 bal. (Sondey/Lotus)



Postup

  1. 1

    Karamel: V malom hrnci zohrejeme smotanu na šľahanie. Medzitým necháme v hrnci s hlbokým dnom cukor s vodou karamelizovať. Prilejeme zohriatu smotanu a prisypeme soľ. Zmes necháme prevrieť.

  2. 2

    Tip: Čím dlhšie karamel varíme, tým bude tmavší.

  3. 3

    Hotový karamel odstavíme a necháme mierne vychladnúť. Pridáme maslo, premiešame, prelejeme do misky a necháme v chladničke úplne vychladnúť.

  4. 4

    Krém: Cukor, Zlatý klas a 100 ml mlieka rozmiešame v miske dohladka.

  5. 5

    V hrnci necháme zovrieť 700 ml mlieka, prilejeme pripravenú zmes a miešame do hustého pudingu. Prihodíme maslo, premiešame a necháme vychladnúť.

  6. 6

    V robote vyšľaháme smotanu a mascarpone. Postupne prilievame puding a šľaháme, kým sa hmoty spoja a vznikne krém.

  7. 7

    Na dno formy (24x24 cm) uložíme sušienky, pridáme polovicu krému, ďalšiu vrstvu sušienok, krém a na záver vrstvu sušienok. Karamel nalejeme navrch koláča a ozdobíme rozdrvenými sušienkami. Nepečený karamelový krémeš necháme stuhnúť v chladničke ideálne do ďalšieho dňa.

    Nepečený karamelový krémeš od Veroniky Bušovej - obrázok 7

Diskusia k receptu