Jahodový cheesecake
Jahodový cheesecake

Nepečený jahodový cheesecake

Tomáš Zemanovič
šéfkuchár hotela Panorama**** v Trenčianskych Tepliciach, 25. mája 2017
Nepečený jahodový cheesecake
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
8
porcií
40 minút
príprava

Suroviny

1 bal
150 g
100 g
150 g
80 g
250 g
2 PL
200 ml




Postup

  1. 1

    Smotanu na šľahanie vyšľaháme do tuha. Pomaly primiešame mascarpone, ricottu, práškový cukor a citrónovú kôru. Jahody nakrájame na kocky, pridáme med a citrónovú kôru.

  2. 2

    Sušienky rozpučíme nadrobno a zmiešame s maslom. Hmotu rozdelíme do pohárov a utlačíme. Dáme na chvíľu do chladničky.

  3. 3

    Na sušienkový korpus dáme trošku ochutených jahôd, na ne rozdelíme krém a zvyšok jahôd. Dáme na 20 minút do chladničky.

Diskusia k receptu

evanaaa
Dobrý dezertík, aj keď úplne nie pre mňa, ale dá sa prispôsobiť. V pohári sa mi páči.