Pečený jahodový cheesecake
Foto: bavimapiect
Skúšala som veľa jahodových cheesecakov, no tento bol jeden z najchutnejších podľa mňa. Rozhodne stojí za vyskúšanie.
porcia
príprava
na 150 °C
Postup
-
1
Korpus: Zmiešame rozdrvené sušienky a rozpustené maslo. Ak je hmota stále sypká, pridáme ešte maslo. Sušienkovú zmes utlačíme na dno a boky tortovej formy s priemerom 24 cm. Dáme na 8 minút piecť do rúry vyhriatej na 150 °C.
- 2
Plnka: Do misky dáme mascarpone, tvaroh, smotanu, práškový cukor, vajcia, vanilínový cukor, nastrúhanú citrónovú kôru a do hladka vymiešame.
- 3
Plnku nalejeme na predpečený korpus a opäť pečieme pri teplote 150 °C asi 30-35 minút.
- 4
Po vychladnutí navrch poukladáme nakrájané jahody. Prelejeme ich vlažnou želatínou pripravenou podľa návodu na obale alebo iba potrieme, aby neobschli. Cheesecake dáme do chladničky na niekoľko hodín, aby krásne stuhol. Dobrú chuť!
Tiež jahodový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu