Naozaj rýchly a vynikajúci cuketový perník
Tento receptík doma robíme často. Iný už ani nerobíme. Namiesto cukety môžete dať aj postrúhané jablká, ale potom odoberte z cukru. Cuketu tam vôbec Zobraziť celý popisTento receptík doma robíme často. Iný už ani nerobíme. Namiesto cukety môžete dať aj postrúhané jablká, ale potom odoberte z cukru. Cuketu tam vôbec necítiť a podľa mňa vám ani nikto neuverí, že je tam. Vďaka nej je perník neskutočne šťavnatý a vláčny. Skrýva v sebe mega dávku čokolády, čo pridá na báječnej chuti. Navrchu fantastický čučoriedkový džem a rozplývajúca sa ganache poleva. Navyše z jednej misky bez námahy, bleskový, hrnčekový a zdravý. To si len zamilovať!
príprava
na 175 °C
Suroviny
1 šálka (1 šálka = 300 ml) |
|
1/2 šálka |
|
1 ČL |
|
1 kopcovitá ČL |
|
1 kopcovitá PL |
|
100 g (min. 52 %) |
|
2 ks |
|
1 šálka (najemno nastrúhaná) |
|
1/2 šálka |
|
1/3 šálka |
|
Na potretie: | |
podľa potreby (alebo marhuľový, malinový, rebarborový, ríbezľový...) |
|
Poleva: | |
100 g (min. 52 %) |
|
80 ml (33 %) |
|
Postup
-
1
1 šálka = 300 ml. Rúru rozohrejeme teplovzdušne na 170 stupňov.
- 2
o jednej misky si dáme všetky suché suroviny- to je múka, cukor, korenia, kakao, čokoláda, sóda bikarbóna a zamiešame. Potom pridáme všetky mokré ingrediencie z druhej misky- cuketa, vajcia, mlieko, olej a poriadne všetko spolu ručne zamiešame.
- 3
Plech (s rozmermi 28x23 cm) vymažeme maslom, vysypeme polohrubou múkou a vylejeme naň našu hotovú zmes. Rovnomerne rozotrieme a pečieme asi 15 až 20 minút.
- 4
Medzitým si zohrejeme smotanu na bode varu, vypneme, pridáme nalámanú čokoládu a zamiešame Mala by nám z toho vzniknúť taká „nutelová“ konzistencia. Ešte za tepla perník potrieme džemom a vylejeme naň čerstvú čokoládovú polevu. Necháme vychladnúť. Vrch môžeme posypať mletými orechmi (no nemusíme, ja som tiež nedávala, keďže mám alergiu) a hotovo! Prajem dobrú chuť?
Tiež cuketový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu