Nakladané sušené paradajky v zapečenej ciabatte

Miloslav Pabiš
šéfkuchár Korzo Café&Restaurant v Bratislave, 16. augusta 2018 8:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Nakladané sušené paradajky v zapečenej ciabatte Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

10 ks
10 strúčikov
5 ks
30 g
 podľa potreby
1 ks
 (na pečenie cesnaku)
4 ks
200 g nastrúhaná
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Paradajky nakrájame pozdĺžne na štvrtiny, porozkladáme do sušičky, jemne nasolíme, okoreníme a jemne posypeme práškovým cukrom. Pridáme pár lístkov oregana a zastrekneme citrónovou šťavou. Sušíme asi 24 hodín.

  2. 2

    Strúčiky cesnaku dáme do kastrólika a pri nízkej teplote 70 °C pečieme ponorené v oleji 20–30 minút, kým cesnak nezhnedne a nezmäkne. Potom cesnak vyberieme, striedavo so sušenými paradajkami a orechmi naukladáme do fľašiek. Súbežne pridáme oregano a prilievame olivový olej až po vrch, celú zmes jemne zatlačíme, aby sme vytlačili prípadné vzduchové bublinky. Pohár uzavrieme a odložíme na chladné miesto. Ideálne je nechať odstáť 2–3 mesiace.

  3. 3

    Ciabattu prekrojíme a pokvapkáme olejom zo sušených paradajok. Rozložíme mozzarellu a dáme zapiecť pri 180 °C na 5 minút. Potom na syr rozložíme naložené paradajky, naložený cesnak roztlačíme vidličkou a tiež rozložíme na paradajky. Prikryjeme druhou vrstvou mozzarelly a zapekáme pri 180 °C 5 minút.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist