Nakladané paradajky
Nakladané sušené paradajky v zapečenej ciabatte
Autor receptu: redakcia
Postup- Paradajky nakrájame pozdĺžne na štvrtiny,
porozkladáme do sušičky, jemne nasolíme,
okoreníme a jemne posypeme práškovým
cukrom. Pridáme pár lístkov oregana
a zastrekneme citrónovou šťavou. Sušíme asi
24 hodín.
- Strúčiky cesnaku dáme do kastrólika
a pri nízkej teplote 70 °C pečieme ponorené
v oleji 20–30 minút, kým cesnak
nezhnedne a nezmäkne. Potom cesnak
vyberieme, striedavo so sušenými paradajkami
a orechmi naukladáme do fľašiek.
Súbežne pridáme oregano a prilievame olivový
olej až po vrch, celú zmes jemne zatlačíme,
aby sme vytlačili prípadné vzduchové
bublinky. Pohár uzavrieme a odložíme na
chladné miesto. Ideálne je nechať odstáť
2–3 mesiace.
- Ciabattu prekrojíme a pokvapkáme olejom
zo sušených paradajok. Rozložíme
mozzarellu a dáme zapiecť pri 180 °C na
5 minút. Potom na syr rozložíme naložené
paradajky, naložený cesnak roztlačíme vidličkou
a tiež rozložíme na paradajky. Prikryjeme
druhou vrstvou mozzarelly a zapekáme
pri 180 °C 5 minút.
|