Foto: bavimapiect
Jedna z najjemnejších báboviek aké poznám :) Tento recept mám od mojej starej mamy, keď nám ho ako vnúčatám často piekavala u nej na Zobraziť celý popisJedna z najjemnejších báboviek aké poznám :) Tento recept mám od mojej starej mamy, keď nám ho ako vnúčatám často piekavala u nej na Záhorí. Je to obyčajná bábovka, no má trocha iný (lepší) technologický postup. Zamilujete si ju. Naozaj neoľutujete! A ak áno, mám to na svedomí :)
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Ako prvé oddelíme žĺtky od bielkov. Bielky vyšľaháme na tuhý sneh.
- 2
V druhej miske vyšľaháme vaječné žĺtky a postupne k nim pridávame cukor, olej, mlieko a ku koncu aj múku zmiešanú s práškom do pečiva.
- 3
Nakoniec z toho vznikne tuhé cesto, do ktorého teraz jemne vmiešame vyšľahaný tuhý sneh z bielkov. Hotové cesto vylejeme do bábovkovej formy vymastenou maslou (alebo olejom) a vysypanou polohrubou múkou (alebo strúhankou). Ak chceme bábovku dvojfarebnú (mramorovú) stačí prvú polovicu cesta vyliať do formy a do druhej polovice pridať práškové kakao (ja používam holandské kakao).
- 4
Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 °C cca 20-40 minút (už podľa znalosti svojej rúry). Po upečení necháme bábovku vychladnúť aspoň 15 minút a potom ju pomaly vyklopíme z formy. Ale veľmi pomaly! Pretože bábovka je naozaj veľmi jemná a krehká (veď preto je aj taká dobrá :). Nakoniec len pocukríme a podávame. Dúfam, že vám bude chutiť. Prajem dobrú chuť!
Tiež bábovka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
tu asi tiež to mlieko robí vláčnosť
nuž-načim porozmýšľať-ako zlepšiť svoju zručnosť..
inde chybu nevidím
:-)
Nepečiem prvý krát a mám s tým už zopár skúseností takže chyba nebude len v mojej zručnosti