Nepečené sušienky s kokosovou plnkou
mesačník Varecha, 30. decembra 2024
Foto: Kulinární studio MAFRA
porcií
príprava
Suroviny
90 g (čerstvé bez kôstky) |
|
40 g |
|
120 g |
|
25 g |
|
40 g mleté |
|
1/2 ks |
|
Na plnku: | |
100 ml |
|
120 g |
|
2 PL |
|
60 g |
|
Postup
-
1
Datle rozmixujeme na jemno. Čokoládu rozpustíme nad horúcim vodným kúpeľom. Mandľovú múku zmiešame s kakaom, pridáme rozmixované datle, mleté orechy, vanilkovú dreň a rozpustenú čokoládu. Vypracujeme pevné cesto.
- 2
Cesto rozvaľkáme medzi dvoma papiermi na pečenie na plát s hrúbkou približne 3 mm. Z cesta vykrajujeme kolieska s priemerom asi 5 cm, položíme ich na papier na pečenie a necháme asi 30 minút stuhnúť v chlade.
- 3
Kokosové mlieko nalejeme do hrnca a privedieme do varu. Pridáme kokos a krátko povaríme. Potom odstavíme a pridáme javorový sirup. Po vychladnutí vmiešame kokosový olej.
- 4
Krém preložíme do cukrárskeho vrecka s hladkou špičkou a nastriekame ho na polovicu koliesok. Priklopíme zvyšnými kolieskami a môžeme jemne posypať vločkami soli. Hotové sušienky uchovávame v chladničke.
Tiež kokosové sušienky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu