Najlepšie langoše z cesta z chladničky videorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 12. augusta 2021

Úžasné langoše, najlepšie aké som kedy jedla :-) Odkedy ich poznám, iné u nás doma už nerobím. Sú chuťovo výborné, celkom iné než tie Zobraziť celý popisÚžasné langoše, najlepšie aké som kedy jedla :-) Odkedy ich poznám, iné u nás doma už nerobím. Sú chuťovo výborné, celkom iné než tie z klasického kysnutého cesta. Cesto ľahučké, nadýchané a zvonka jemne chrumkavé. Ich príprava je tiež priam bezprácna, keďže si cesto zarobíte v jeden deň a až na druhý deň langoše pečiete. Je to pohodlné a praktické :-)
Zdroj: https://cesminazuenal.blogspot.com/2021/08/najlepsie-langose-z-cesta-z-chladnicky.html

Najlepšie langoše z cesta z chladničky (videorecept)
Foto: cesminaz

Suroviny

Cesto:
1 kg
cca 7-7,5 dl
3 PL studená
42 g čerstvé
1 PL
Na vysmážanie:




Postup

  1. 1

    V miske premiešame múku so soľou, pridáme jogurt a vo 2 dl vody rozmiešané droždie. Tých ostatných cca 5-5,5 dl vody pridávame postupne počas vypracúvania cesta podľa toho, ako múka pije. Máme dostať polomäkké, ešte lepivé cesto, ktoré pomocou múky ešte vymiesime do bochníka. Cesto s miskou dáme do igelitového sáčku, uzavrieme a dáme (najlepšie na 1 noc) do chladničky nakysnúť.

  2. 2

    Na druhý deň cesto vyberieme z chladničky a naolejovanými rukami z cesta odtŕhame kúsky velkosti na 1 langoš a pokladieme na tácku. Takto necháme cca 40 minút oddychovať, aby sa cesto prehrialo a dalo sa pekne naťahovať :-)

  3. 3

    Po uplynutí času si rozohrejeme olej v panvici. Naolejovanými rukami cesto/bochníček natiahneme na tenko a vysmážame z oboch strán. Pre lepšiu a presnejšiu predstavu prípravy si pozrite aj moje video.

  4. 4

    Langoše sú výborné, chuťovo oveľa inakšie, než z klasického obyčajného cesta. Podľa chuti si už každý dá cesnak, syr, smotanu alebo kečup :-) Prajem dobrú chuť!

    Najlepšie langoše z cesta z chladničky (videorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Ďalšie moje recepty nájdete na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube

Diskusia k receptu

evusik
Mám podobný recept len s kyslou smotanou a robím len podľa neho pretože je fakt výborný. Naposledy som langoše robila asi pred 2 týždňami, Zvyknem robiť z kila múky a všetko sa poje ale teraz mi asi 1/3 cesta zostala. Bolo v chladničke 2 dni, na 3 deň som urobila langoše a môj muž povedal, že boli lepšie ako tie prvé.
@cesminaz krásne spracovaný recept, langoše sú super a tento recept je fakt moc dobrý :-)

haji
Skvělý recept, o chuti nepochybuji. Pochybuji o sobě.... je to prudce žravé a nebezpečné, pro mě. Hmm dala bych si, ale jen testovací vzoreček, ne plnou palbu. Díky za další pokušení, milá Cesmíno!
cesminaz
@evusik (12.8.2021 09:12)

Milá @evusik dakujem za pozastavenie a komentík :-) Ked robím lángoše ako hlavné jedlo, čiže s nejakou prílohou, tak upečiem aj ja naraz z kila múky. Ale ked robím aj iné jedlo a zopár príloh ešte, tak upečiem len pár lángošov, tiež ako jednu z príloh :-) A veru máš pravdu, cesto /lángoš je ovela chutnejší ked cesto postojí aj 2-3dni :-) Pekne pozdravujem!
aarkansas
Prave dopecene robil som 1x v xivote avsetci sa zalizujeme a zahrnieme to aspon raz mesacne do jedalnicka.Dakujem za skvely a jednoduchy recept?
aarkansas
Langoše som vyskúšal a výsledok bol taký že ich musím odteraz pravidelne robiť rodine ?sú naozaj fantastické a jednoduché,doporučujem všetkým milovníkom tejto nezdravej dobroty.
cesminaz
@aarkansas (21.9.2021 07:51)

Jéj vdaka pekne za milú odozvu ;-) Teším sa, že lángoše chutia! Pekný deň :-)
cesminaz
@evita1a (20.10.2021 06:08)

Ked je cesto studené je ešte tuhé a preto sa nenatahuje. Zato treba cesto nechať cca.1hodinu vonku z chladničky, aby sa ohrialo, povolilo a bude sa naťahovať ako žuvačka??
elka
Toto je prvy raz co som skusila s kyslou smotanou lebo nemam biely jogurt, robievam len voda, drozdie, muka a sol, byvame v Kanade, ale moje vnucky ? langose sa na prvom mieste. Budem vidiet co povedia na novy recept, manzelova sestra robievala s kyslou smotanou boli vyborne




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia