Pizza
Najlepšia tenká pizza
Autor receptu: mirib
Veľmi dlho som hľadala recept na
pizzu, až som našla a upravila do
dokonalosti.
2 porcie |
20 minút príprava |
7-8 minút na 240 °C |
Postup
- Z vlažnej vody, cukru a polovice droždia spravíme kvások. Po napučaní pridáme kvások do preosiatej hladkej múky zmiešanej so soľou a olivovým olejom. Vypracujeme kompaktné cesto. Zakryjeme a necháme vykysnúť na teplom mieste cca hodinu. Po vykysnutí cesto rozdelíme na dve. Z tohto množstva nám vyjdú 2 pizze. Na rúre zapneme pizza program, pokiaľ nie je, zapneme vrchný a spodný ohrev na 240 stupňov. Z cesta urobíme bochník, ktorý na pomúčenej doske vytvarujeme do kruhu vo veľkosti plechu (dôležitý je originál plech na pizzu s dierkami!).
- Cesto prenesieme na pizza plech. Nanesieme zmiešaný pizza základ. Nedávať kečup, ale pretlak zmiešaný so všetkými bylinkami a koreninami vyššie. Na pizzu si pridajte všetko podľa vlastnej chuti. Nám sa osvedčila suchá saláma viac ako šunka, kukurica, šampiňóny, olivy... a na vrch postrúhaná mozzarella. Pečieme 7-8 minút v závislosti od množstva pridaného na pizzi.
- Druhá pizza...
- Ďalší variant.