Pizza

Najlepšia tenká pizza

Autor receptu: mirib

Veľmi dlho som hľadala recept na pizzu, až som našla a upravila do dokonalosti.

2
porcie
20 minút
príprava
7-8 minút
na 240 °C

Suroviny

Postup

  1. Z vlažnej vody, cukru a polovice droždia spravíme kvások. Po napučaní pridáme kvások do preosiatej hladkej múky zmiešanej so soľou a olivovým olejom. Vypracujeme kompaktné cesto. Zakryjeme a necháme vykysnúť na teplom mieste cca hodinu. Po vykysnutí cesto rozdelíme na dve. Z tohto množstva nám vyjdú 2 pizze. Na rúre zapneme pizza program, pokiaľ nie je, zapneme vrchný a spodný ohrev na 240 stupňov. Z cesta urobíme bochník, ktorý na pomúčenej doske vytvarujeme do kruhu vo veľkosti plechu (dôležitý je originál plech na pizzu s dierkami!).
  2. Cesto prenesieme na pizza plech. Nanesieme zmiešaný pizza základ. Nedávať kečup, ale pretlak zmiešaný so všetkými bylinkami a koreninami vyššie. Na pizzu si pridajte všetko podľa vlastnej chuti. Nám sa osvedčila suchá saláma viac ako šunka, kukurica, šampiňóny, olivy... a na vrch postrúhaná mozzarella. Pečieme 7-8 minút v závislosti od množstva pridaného na pizzi.
  3. Druhá pizza...
  4. Ďalší variant.