Medový koláč
Najchutnejší kakaový medovník s ozdobami
Autor receptu: razomzastolom
Na prípravu jednoduchý a veľmi chutný medovník.
16 porcií |
40 minút príprava |
35 minút na 180 °C |
Postup
- Mäkké maslo vyšľahať s cukrom a medom, pridať žĺtky a kyslú smotanu. Potom pridať suché suroviny (sódu bikarbónu, škoricu, kakao a múku) a dôkladne premiešať.
- Dve piškóty zlepiť džemom a vytvarovať guľky.
- Cesto dať do formy s rozmermi 20x20 cm. Poukladať piškótové guľky a zľahka ich vtlačiť do cesta. Piecť 35 minút pri 180 °C. Koláčik nechať vychladnúť.
- Koláč obrátiť spodom nahor a ozdobiť podľa želania.
- Postup prípravy vo videorecepte na YouTube za odkazom (alebo viď zdroj): https://youtu.be/5igkJRQFUf4