Medový koláč

Najchutnejší kakaový medovník s ozdobami

Autor receptu: razomzastolom

Na prípravu jednoduchý a veľmi chutný medovník.

16
porcií
40 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Mäkké maslo vyšľahať s cukrom a medom, pridať žĺtky a kyslú smotanu. Potom pridať suché suroviny (sódu bikarbónu, škoricu, kakao a múku) a dôkladne premiešať.
  2. Dve piškóty zlepiť džemom a vytvarovať guľky.
  3. Cesto dať do formy s rozmermi 20x20 cm. Poukladať piškótové guľky a zľahka ich vtlačiť do cesta. Piecť 35 minút pri 180 °C. Koláčik nechať vychladnúť.
  4. Koláč obrátiť spodom nahor a ozdobiť podľa želania.
  5. Postup prípravy vo videorecepte na YouTube za odkazom (alebo viď zdroj): https://youtu.be/5igkJRQFUf4