Rýchly bezlepkový medovník na plechu s citrónovou polevou videorecept
Nestíhate vykrajovať a zdobiť medovníky? Nevadí! Vyskúšajte tento rýchly bezlepkový medovníkový koláč, ktorý vám prinesie chuť a vôňu Vianoc bez zbytočného stresu. Je Zobraziť celý popisNestíhate vykrajovať a zdobiť medovníky? Nevadí! Vyskúšajte tento rýchly bezlepkový medovníkový koláč, ktorý vám prinesie chuť a vôňu Vianoc bez zbytočného stresu. Je jednoduchý na prípravu a navyše je hotový za chvíľku. Ideálny pre všetkých, ktorí si chcú užiť sviatočnú pohodu aj bez lepku!
porcií
príprava
na 175 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 350 ml |
|
| 150 g |
|
| 120 ml |
|
| 2 ks |
|
| 150 g |
|
| 150 g |
|
| 70 g |
|
| 4 g |
|
| Poleva: | |
| 200 g |
|
| 1 ks |
|
| 5 PL |
|
| 1 KL studená |
|
| Na ozdobu: | |
| (prípadne inú dekoráciu) |
|
Postup
-
1
Cesto: Všetky suroviny dáme do misy a pomocou elektrického šľahača vyšľaháme do hladka, až kým vznikne kompaktné cesto bez hrudiek. Hotové cesto rovnomerne vylejeme do formy (25x25x7 cm) vystlanej papierom na pečenie.
- 2
Pečieme v rúre predhriatej na 175 °C približne 20 minút. Z vychladnutého korpusu odstránime papier na pečenie a povrch korpusu jemne očistíme.
- 3
Poleva: Ingrediencie spolu dôkladne premiešame, až kým nevznikne hladká a jednoliata citrónová poleva.
- 4
Na medovník rovnomerne nanesieme polevu a vrch ozdobíme podľa vlastnej fantázie – napríklad dekoračným posypom, jedlými sušenými kvetmi alebo ovocím.
Tiež medový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu