Mrkvové muffiny
Mrkvové muffiny

Mrkvové muffiny s mascarpone krémom

Annamária Wurster Nagy
šéfcukrárka Castel Pension & Restaurant v Mierove, 8. apríla 2022
Mrkvové muffiny s mascarpone krémom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
18
porcií
20 minút
na 200 °C

Suroviny

250 g
180 g
100 ml
150 ml
180 g
1 bal.
1 KL
100 g nahrubo posekané
1 bal.
2 ks
Krém:
100 g
100 ml
2 PL
z 1 biocitróna




Postup

  1. 1

    Dve vajíčka s práškovým a vanilkovým cukrom vyšľaháme dopenista. Primiešame olej a nakoniec mlieko.

  2. 2

    Do ďalšej misky dáme ostatné suché prísady. Pridáme vaječnú zmes a nastrúhanú mrkvu, dobre vymiešame.

  3. 3

    Do muffinovej formy dáme papierové košíky. Naplníme ich cestom a pečieme 20 minút pri teplote 200 stupňov.

  4. 4

    Kým muffiny chladnú, pripravíme krém. Mascarpone vyšľaháme so smotanou s cukrom a nakoniec pridáme nastrúhanú citrónovú kôru. Nanesieme na vychladnuté muffiny a ozdobíme.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia