Mrkvové muffiny s mascarpone krémom
Annamária Wurster Nagy
šéfcukrárka Castel Pension & Restaurant v Mierove, 8. apríla 2022
šéfcukrárka Castel Pension & Restaurant v Mierove, 8. apríla 2022

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
18
porcií
porcií
20 minút
na 200 °C
na 200 °C
Suroviny
| 250 g |
|
| 180 g |
|
| 100 ml |
|
| 150 ml |
|
| 180 g |
|
| 1 bal. |
|
| 1 KL |
|
| 100 g nahrubo posekané |
|
| 1 bal. |
|
| 2 ks |
|
| Krém: | |
| 100 g |
|
| 100 ml |
|
| 2 PL |
|
| z 1 biocitróna |
|
Postup
-
1
Dve vajíčka s práškovým a vanilkovým cukrom vyšľaháme dopenista. Primiešame olej a nakoniec mlieko.
- 2
Do ďalšej misky dáme ostatné suché prísady. Pridáme vaječnú zmes a nastrúhanú mrkvu, dobre vymiešame.
- 3
Do muffinovej formy dáme papierové košíky. Naplníme ich cestom a pečieme 20 minút pri teplote 200 stupňov.
- 4
Kým muffiny chladnú, pripravíme krém. Mascarpone vyšľaháme so smotanou s cukrom a nakoniec pridáme nastrúhanú citrónovú kôru. Nanesieme na vychladnuté muffiny a ozdobíme.
Tiež mrkvové muffiny:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu