Smažená ryba

Morský čert s ostrou paradajkovou omáčkou

Autor receptu: podravka

Jemná ryba osmažená do zlata podávaná s ostro pikantnou paradajkovou omáčkou a cestovinami, posypaná nastrúhaným syrom, je explóziou farieb a skvelej chuti.

4
porcie
45 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. V rajnici rozohrejeme olivový olej a zľahka dozlatista orestujeme cibuľu. Pridáme pretlačený cesnak a jednu čili papričku nakrájanú na kolieska, premiešame a necháme ešte chvíľu restovať.
  2. Pridáme pasírované paradajky, cukor, nasekanú bazalku a jednu lyžicu vegety. Varíme spolu na nízkom plameni približne 15 - 20 minút, podľa potreby podlejeme vodou.
  3. Zatiaľ čo sa nám varí omáčka, uvaríme si cestoviny vo vriacej osolenej vode. Cestoviny zlejeme z vody pomocou cedidla a primiešame trochu olivového oleja.
  4. Rybu nakrájame na primerane veľké steaky a osmažíme v panvici na olivovom oleji dozlata. Rybu pridáme do omáčky a necháme chvíľu povariť, aby sa chute premiešali.
  5. Podávanie: Na uvarené cestoviny naaranžujeme morského čerta a paradajkovú omáčku a pred podávaním navrch nastrúhame parmezán.
  6. Malé tajomstvo: Aby sme steaky ryby zachovali pekne pevné a aromatické, pred smažením ich pokvapkáme šťavou z jedného citróna.