Foto: mardo
Vratil som sa, hadam... :)
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 ks |
|
4 ks |
|
1 ks |
|
2 strúčiky |
|
4 ks |
|
1 bal. čerstvý mladý |
|
2 l (môj) |
|
200 g |
|
100 g |
|
2 hrste |
|
podla gusta |
|
|
|
|
|
|
|
3 ks |
|
1 ks |
|
|
Postup
-
1
Zdravim Vas, prichaza k nam leto a touto polievkou ako uvodom zacnem. Je svieza a syta zaroven. O chuti ani nehovorim. Uvidite sami, nadvovazok, ked si ju urobite s cerstvych letnych produktov z trhu, bude este lepsia ako dnes, pamatam si na tie letne silne zeleninove vyvary. Uz sa na to tesim. Tak podme na to. Je dobre povedat, namocme si den dopredu fazulu :)
-
2
U mna je uz tradiciou zacat zelerom a mrkvou. Dnes, vynimocne, zacmeme pancettou, doda nam masovu chut v polievke, taku lahku, decentnu. Pekne ju orestujeme v hrnci v ktorom budeme varit polievku. Ked bude pekne orestovana pridame mrkvu a zeler, restujeme dalej a postupne pridavame nakrajanu cibulu a cesnak, uz teraz je pekne v nose citit nas zaklad polievky. Podlejeme vyvarom. Na minestrone je dobre to, ze ide pekne od ruky, popri vareni si krajame vsetku tu zeleninu a s postupnostou vkladame do hrnca, parada. Pokracujeme pridanim ocistenych a nakrajanych zemiakov a kelu. Vsetko pekne premiesame a tu nam na rad prichadza fazula, pridame ju k nasej zelenine do hrnca aj s vodou v ktorej bola namocena, trosku skrobu neuskodi, prave naopak. Pokracujeme paradajkami. Tie som oblansoval a nakrajal. Zamiesame, okorenime a osolime, pridame bylinky, bazalku trosku timianu a rozmarinu. Zakryjeme a dusime cca 15minut na miernom ohni, prakticky do zmaknutia zemiakov a zeleniny.
-
3
Blizime sa k zaveru, uz to myslim z hrnca aj citit. Vezmeme cca 1/3tinu polievky a prepasirujeme ju. Pokial bude velmi husta, podlejeme vyvarom. Zamiesame a pridame cestoviny, tie, varte tak aby boli cca 1minutku pred all dente. Poslednou vecou bude spenat, ten len vmiesajte do polievky pred podavanim na stol, viac ako dve minutky v polievke su pren dostacujuce. pekne nam polievku chutovo osviezi. Na tanieri pokvapkame olivovym olejom, trosku soli a cerstvo namleteho cierneho korenia a samozrejme parmezan. Prajem Vam dobru chut. verim ze bude dobra.
Viec co? Dva dni boli u mna chalani z Knoru, tak sme si placli. Kludne si ju kup, to uz bude ta moja! :-D