Minestrone

mardo - fotkamardo, 17. apríla 2014
Minestrone
Foto: mardo

Vratil som sa, hadam... :)

12 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
4 ks
1 ks
2 strúčiky
4 ks
1 bal. čerstvý mladý
2 l (môj)
200 g
100 g
2 hrste
 podla gusta
3 ks
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zdravim Vas, prichaza k nam leto a touto polievkou ako uvodom zacnem. Je svieza a syta zaroven. O chuti ani nehovorim. Uvidite sami, nadvovazok, ked si ju urobite s cerstvych letnych produktov z trhu, bude este lepsia ako dnes, pamatam si na tie letne silne zeleninove vyvary. Uz sa na to tesim. Tak podme na to. Je dobre povedat, namocme si den dopredu fazulu :)

    Minestrone - obrázok 1
  2. 2

    U mna je uz tradiciou zacat zelerom a mrkvou. Dnes, vynimocne, zacmeme pancettou, doda nam masovu chut v polievke, taku lahku, decentnu. Pekne ju orestujeme v hrnci v ktorom budeme varit polievku. Ked bude pekne orestovana pridame mrkvu a zeler, restujeme dalej a postupne pridavame nakrajanu cibulu a cesnak, uz teraz je pekne v nose citit nas zaklad polievky. Podlejeme vyvarom. Na minestrone je dobre to, ze ide pekne od ruky, popri vareni si krajame vsetku tu zeleninu a s postupnostou vkladame do hrnca, parada. Pokracujeme pridanim ocistenych a nakrajanych zemiakov a kelu. Vsetko pekne premiesame a tu nam na rad prichadza fazula, pridame ju k nasej zelenine do hrnca aj s vodou v ktorej bola namocena, trosku skrobu neuskodi, prave naopak. Pokracujeme paradajkami. Tie som oblansoval a nakrajal. Zamiesame, okorenime a osolime, pridame bylinky, bazalku trosku timianu a rozmarinu. Zakryjeme a dusime cca 15minut na miernom ohni, prakticky do zmaknutia zemiakov a zeleniny.

    Minestrone - obrázok 2
  3. 3

    Blizime sa k zaveru, uz to myslim z hrnca aj citit. Vezmeme cca 1/3tinu polievky a prepasirujeme ju. Pokial bude velmi husta, podlejeme vyvarom. Zamiesame a pridame cestoviny, tie, varte tak aby boli cca 1minutku pred all dente. Poslednou vecou bude spenat, ten len vmiesajte do polievky pred podavanim na stol, viac ako dve minutky v polievke su pren dostacujuce. pekne nam polievku chutovo osviezi. Na tanieri pokvapkame olivovym olejom, trosku soli a cerstvo namleteho cierneho korenia a samozrejme parmezan. Prajem Vam dobru chut. verim ze bude dobra.

    Minestrone - obrázok 3

Diskusia k receptu

10 komentárov k receptu
@mardo , včera som videla v jednom nákupom reťazci balenie polievkovej zmesi s názvom minestrone, ale obávam sa, že asi tak dobre chutiť polievka nebude , ako pri Tvojej variante :-)

Pridaj komentár k receptu: