Mexický guláš so syrom

archaa - fotkaarchaa, 26. mája 2013
Mexický guláš so syrom
Foto: archaa
4
porcie
15 minút
príprava
100 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g alebo zadné
80 g alebo olej
2-3 ks
2 ČL
1/2 ČL
1 ČL zarovnaná
2 PL
2 strúčiky
1/4 l
100 g
3 PL
100 g




Postup

  1. 1

    Mäso opláchneme, osušíme a nakrájame na kocky,cibuľu najemno.

  2. 2

    V hrnci rozpálime masť alebo olej, opražíme do sklovita cibuľku, vložíme mäso a orestujeme z každej strany.Potom poprášime múkou a ešte porestujeme. Pridáme papriku, soľ, rascu a prelisovaný cesnak, premiešame a ešte posmažíme. Potom za stáleho miešania prilievame vývar až bude mäso ponorené. Pridáme majoránku a kečup,premiešame a takto prikryté dusíme, kým maso nezmäkkne.

  3. 3

    Občas skontrolujeme, premiešame, ak treba podlejeme ešte vývarom. Keď je mäso mäkké ešte dochutíme a pridáme sterilizovaný hrášok. Podávame s ryžou a posypané strúhaným syrom.

Diskusia k receptu

abdul
Náhodou aj mne. Len my starší si k tomu pridáme viac omáčky a odkrojíme ešte aj krajec chleba.
evanaaa
Dobrý gukášik, len by som ho nezahusťovala na začiatku, lebo by mal tendenciu prihárať a musela by som častejšie miešať. Tiež tú majoránku až na koniec, aby sa toľký čas nevarila ( už aj preto, že dlhším varením zhorkne), dávam ju skoro pred vypnutím varenia.
archaa
@evanaaa : neviem, mne sa to ešte nikdy nestalo, žeby mi guláš priháral a to ho varím často, je u nás veľmi obľubený a ohladom majoránky tiež nemám skúsenosť s horkosťou...ale to predsa nevadí, postup sa dá zmeniť komu ako vyhovuje..:)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia