Foto: archaa
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
100 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
600 g alebo zadné |
|
80 g alebo olej |
|
2-3 ks |
|
2 ČL |
|
|
|
1/2 ČL |
|
1 ČL zarovnaná |
|
2 PL |
|
2 strúčiky |
|
1/4 l |
|
100 g |
|
3 PL |
|
100 g |
|
Postup
-
1
Mäso opláchneme, osušíme a nakrájame na kocky,cibuľu najemno.
- 2
V hrnci rozpálime masť alebo olej, opražíme do sklovita cibuľku, vložíme mäso a orestujeme z každej strany.Potom poprášime múkou a ešte porestujeme. Pridáme papriku, soľ, rascu a prelisovaný cesnak, premiešame a ešte posmažíme. Potom za stáleho miešania prilievame vývar až bude mäso ponorené. Pridáme majoránku a kečup,premiešame a takto prikryté dusíme, kým maso nezmäkkne.
- 3
Občas skontrolujeme, premiešame, ak treba podlejeme ešte vývarom. Keď je mäso mäkké ešte dochutíme a pridáme sterilizovaný hrášok. Podávame s ryžou a posypané strúhaným syrom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu