Mexická hovädzia polievka so zeleninou fotorecept

kukulienka71 - fotkakukulienka71, 24. júla 2015

Pestrofarebná a plná chuti. Skúste ňou prekvapiť rodinu povedzme už túto nedeľu.

15 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

3 l
400 g
 (alebo petržlenová)




Postup

  1. 1

    Ako základ si uvarte hovädzí vývar. Ja som ho robila z hovädzej nožiny v tlakovom hrnci, po hodine som mäso vybrala a odložila bokom.

    Mexická hovädzia polievka so zeleninou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    do mäsového vývaru som pridala a ďalej varila koreňovú zeleninu, čierne celé korenie, cibuľu, paradajku, zelenú papriku a dva strúčiky cesnaku. Zeleninu môžete pridať už na začiatku, ja som plánovala použiť len samotné mäso na vývar, ale po ochutnaní mi chýbala zeleninová chuť, tak som to riešila takto. Hotový vývar som precedila.

    Mexická hovädzia polievka so zeleninou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Teraz nakrájajte do čistého hrnca 2 mrkvy, 2 malé zemiaky, menšiu cibuľu,kúsok kapusty na rezance, 2 sparené a šupky zbavené paradajky a na kolieska posekanú kukuricu.

    Mexická hovädzia polievka so zeleninou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zalejte precedeným vývarom, pridajte bokom odložené kúsky mäsa, ochuťte mletou rascou a mletými chilli papričkami, priveďte k varu a na miernom ohni varte, kým všetka zelenina zmäkne. Kukurica sa dáva takto na kolieska zrejme kvôli krajšiemu efektu, konzumujú sa len zrnká. Po vypnutí plameňa pridajte lístky koriandrovej vňate alebo ako ja, petržlenovú vňať, pretože koriandrovú nemáme radi.

    Mexická hovädzia polievka so zeleninou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Výdatná polievka s chutným mäsom a zeleninou uvarenou na skus je výnimočný zážitok. Budem rada, ak si to po ochutnaní pomyslíte tiež.

    Mexická hovädzia polievka so zeleninou (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

mijaita
Jenže v Mexiku tahle polívka není k jídlu. Maso je k neukousnutí, doslova, kukurice tvrdá. Pro zpestření diskuze fotka, maso je kuřecí stehýnko.To je běžné. Kukuřice také nebyla k pozření. A do těch "caldo" všichni bez rozdílu přidávají tu červenou chili směs. Placky už na fotce nejsou, posloužily jako létající talíře a psové se poprali o ně :-)


mijaita
Já už jsem ji doma vařila, je výborná, všem tvůj recept doporučuju. Kdo rád fazole, také se tam dávají.
56859_1426519131 - profilový obrázok
dr
dr
@Kukulienka71 , dobre vyzerá tvoja mexická polievka. Môžem potvrdiť, že zeleninová polievka s hovädzím vývarom je veľmi dobrá, už som tak robila, nie sice mexickú, ja som použila karfiol, mrkvu, hrášok, zemiak ako do bežnej zeleninovej polievky, ale ten hovädzí vývar urobil výbornú chuť polievke.
terinka55
Super vyzerá na efekt, určite aj skvelo chutí. Keď robím hovädziu v tlakovom hrnci, tiež dávam všetku zeleninu, aj zemiaky, ale v celku a bez kukurice. Rada by som sa ponúkla. Tvoje prezentácie sú parádne a núkajú sa prisadnúť. Ďakujem, 5*.
2010
5* dakujem za pripomenutie vyborny recept, u nas s koriandrovou vnatou aj korenom podobne ako petrzlen v europe.


izabella929
@kukulienka71 , tvoja polievočka je veľmi pekná..mám rada hovädzí vývar..práve taraz som dostala čerstvú dodávku domácej hovädzinky..ešte je teplá, musím čakať s uložením do mrazáka..bude zajtra mňam vývar..)
babkamt
krásne fotky lákajú prisadnúť si k tvojmu stolu a ochutnať tvoju polievku, kk :-)
frezia68
Tá by mi ale chutila,v duchu ju vychutnávam a môj obľúbený móčing....hneď som pridala maximum hviezdičiek a urobím určite :-)
havino
tak si to perfiš nafotila, že hoc som po grilovačke, aj tak mi chuť prišla vziať lyžicu a nabrať si. Na zajtra už je vybraté morčacie stehnona polievku, ale ver, že bude u nás. Ten tanier by som chcela s červeným pásikom.
katka78
Robievam mexickú podľa @paploska máme ju radi. Verím že aj tvoja je chutná, foto sa mi páči tiež :-)
alena45
Tvoja mexická polievka vyzerá exkluzívne proti tej, čo v Mexiku jedla Mijaita. A určite aj tak chutí. Foto prekrásne.
kukulienka71
veľmi pekne ďakujem za vaše komentáre a hodnotenie, potešili:-)
@mijaita , pobavila si ma a musím podotknúť, že k tejto polievke sa fakt ponúka salsa, to mi pripadá ako keď u nás babka či otec nemohli jesť mäsovú polievku bez papriky naloženej v soli.
@farbu ška, si milá:-)
@dr , :-), tiež bežne používam k príprave zeleninovej polievky nejaký vývar, ale paradajky a kukurica dodáva tejto polievke úplne inú chuť ako som zvyknutá. Navyše, táto je oveľa viac mäsovej chuti.
@terinka55 , @babkamt , rada by som vás pohostila:-)
@2010 , jedlá na tvojich fotkách sú nádherne zorganizované. Vďaka za hodnotenie:-)
@cesminaz , máš pravdu;-)))
@mariamka , súhlasím:-) manžel je toho dobrým príkladom: aj keď nie spod vplyvu alkoholu, ale bol celý nakapatý, ako prišiel domov, asi z klímy a z tej horúčavy, chytala ho viróza. Po plnom tanieri horúcej polievky bol obliaty potom od hlavy po päty a teraz mu už nič nie je, zajtra ráno sa chystá na bicykel na svojich 30km:-)
@izka , čerstvej hovädzinke by som neodolala nikdy, pre mňa najchutnejšie mäso;-)
@jozka2 , ďakujem:-)
@frezia68 , určite daj potom , prosím, vedieť, ako si bola spokojná. Ďakujem ti.
@ywett , tvoja pochvala ma vždy poteší, vďaka:-)
@havino , ty to vieš tak úprimne napísať! :-) budem rada, ak ju uvaríš. Snažím sa robiť fotky tak, aby lákali;-), ten tanier som si hneď zamilovala. Tiež už začínam byť maniačka na taniere, pokúpila by som enormné množstvá, ak by som sa nekontrolovala:-) ďakujem za milé slová
@katka78 , idem mrknúť paploškinu, verím, že je dobrá, lebo máme často rovnaké chute. Ďakujem za pochvalu
@alena45 , :-))) parádne uznanie, vďaka! Mijaita má zmysel pre humor, ten komentár s fotkou od nej nemá chybu:-DD




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia