Mexická fazuľa - Chili sin carne (fotorecept)

Autor receptu: pn

pretoho kto ma rad štiplave a bez masa

8
porcií
90 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. cez noc si namočime fazulu,potom nechame odkvapkat a nechame ju asi v 1 1/4litra vody prikrytu uvarit domakka približne 1hodinu
  2. Posekame na drobno cibulu,cesnak a spenime v oleji.prazime na malom plameni asi 1/4 hodiny
  3. Pridame 1 struk chili papriky,mletu rascu,sladku papriku,čierne korenie,a kratko spolu popražime.Vmiešame rajčiakovy pretlak a sojovu omačku.Masu uvarime za staleho miešania na hustu kašu
  4. Vmiešame do fazulky zmes korenin,ochutime bujonovou kockou,oreganom,tabascom(podla chuti),a nechame varit 10 minut na malom plameni.Fazulka by mala byt ponorena v hustej omačke. DOBRU CHUT!!!!