Mäsový koláč
Mäsový koláč

Mäsový koláčik na spôsob Christmas mince pie fotorecept

Michal Hečko
šéfkuchár hotela Mercure Bratislava Centrum ****, 29. decembra 2017
Mäsový koláčik na spôsob Christmas mince pie (fotorecept)
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
75 minút
príprava
25-28 minút
na 180 °C

Suroviny

400 g (z krku)
1 ks
1 ks menšia
1 stonka
z 1 mandarínky
 (na zahustenie)
225 g
100 g
štipka
1 ks
 (na potretie)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cibuľu, očistené jablko a zeler nakrájame na drobné kocky, opražíme a pridáme mäso. Všetko necháme dobre vydusiť a ochutíme soľou, korením, mandarínkovou kôrou a mletým koriandrom. Na konci varenia trošku zahustíme kukuričným škrobom.

    Mäsový koláčik na spôsob Christmas mince pie (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Z múky, masla, vajca a zo štipky soli vypracujeme hladké cesto. Rozdelíme ho na tretiny, jednu tretinu použijeme navrch. Väčšiu časť vyvaľkáme, vložíme do tortových foriem s priemerom asi 12 cm a necháme dobre vychladnúť v chladničke. Prázdne cesto predpečieme v rúre zohriatej na 180 °C 10 minút.

    Mäsový koláčik na spôsob Christmas mince pie (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Po predpečení naplníme torty vychladnutou mäsovou zmesou a vrch prikryjeme vyvaľkaným cestom, ktoré sme predtým odložili. Okraje dobre pritlačíme vidličkou, potrieme žĺtkom a trochu popicháme. Pečieme opäť v rúre zohriatej na 180 °C ďalších 15 – 18 minút. Môžeme podávať so sladkokyslým čatní.

    Mäsový koláčik na spôsob Christmas mince pie (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

8 komentárov k receptu
waau tak to vyzera super. kolko krat sme sa chystali na tieto masove kolaciky, no nejak sme sa k nim nikdy nedostali. neviem ani preco:) recept odpisujem a dakujem isto vyskusame
pred nedavnom sme robili podobne pie, ale s kuracou pecienkou. velmi som sa tesila, ked som si kupila zapekacie misky do truby, no robievali sme takyto kolac aj v panvici na grile. niekde mam recept aj na cisto zeleninovy pie, idem ho ohladat :)
@Mamba (30.12.2017 21:18)
To co pridal pan sefkuchar je taka jeho exoticka verzia - interpretacia , australskeho fastfodu. Tu cim drahsia pie tym menej mleteho masa a viac kuskov masa. Syn prisiel na navstevu a prve co chcel meat pie. Tato je chunky angus beef pepper steak. ( No a jasne ze potom to treba riadne obrblat BBQ omackou a kecupom, a k tomu orosene pivo. Romantika sviatkov pri + 35 C
Cheers and Happy New Year!


My sme si dneska spravili také silvestrovské, len sme ich zabudli odfotiť, tak rýchlo sa zjedli :) Dávali sme mäso mleté a camembert. Bola to delikatesa :)

Pridaj komentár k receptu: