Mäsové guľky

Mäsové guľky v paradajkovej omáčke

Autor receptu: luwinka

Toto jedlo je u nás top. Vždy si na ňom veľmi dobre pochutnáme.

4
porcie
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Najskôr si dáme variť ryžu do polomäkka. Necháme ju vychladnúť , vtedy sa s ňou lepšie pracuje. Do misy, v ktorej máme pomleté mäso pridáme ryžu, roztlačený cesnak, vajce, mleté čierne korenie, mletú rascu, čerenú mletú papriku a trochu majoránky. Všetko riadne vymiešame, najlepšie rukami.
  2. Cibuľu očistíme, rozpolíme. Do hrnca dáme bravčovú masť (alebo olej), rozohrejeme, pridáme cibuľu, chvíľu restujeme. Potom do hrnca pridáme aj paradajkové pyré, necháme povariť približne 5 minút. Paradajkovú omáčku dochutíme čiernym celým korením podľa chuti.
  3. Z pripravenej mäsovej zmesi tvarujeme rukami guľky a vkladáme ich do bublajúcej paradajkovej omáčky.
  4. Paradajkovú omáčku môžeme ešte zriediť horúcou vodou, podľa potreby, hustoty omáčky. Povaríme asi 30 minút, môžeme ešte dochutiť.
  5. Podávame s knedľou, môžeme aj s chlebom.