Mäsové guľky
Mäsové guľky v paradajkovej omáčke
Autor receptu: luwinka
Toto jedlo je u nás top. Vždy si na ňom veľmi dobre pochutnáme.
4 porcie |
50 minút tepelná úprava |
Postup
- Najskôr si dáme variť ryžu do polomäkka. Necháme ju vychladnúť , vtedy sa s ňou lepšie pracuje. Do misy, v ktorej máme pomleté mäso pridáme ryžu, roztlačený cesnak, vajce, mleté čierne korenie, mletú rascu, čerenú mletú papriku a trochu majoránky. Všetko riadne vymiešame, najlepšie rukami.
- Cibuľu očistíme, rozpolíme. Do hrnca dáme bravčovú masť (alebo olej), rozohrejeme, pridáme cibuľu, chvíľu restujeme. Potom do hrnca pridáme aj paradajkové pyré, necháme povariť približne 5 minút. Paradajkovú omáčku dochutíme čiernym celým korením podľa chuti.
- Z pripravenej mäsovej zmesi tvarujeme rukami guľky a vkladáme ich do bublajúcej paradajkovej omáčky.
- Paradajkovú omáčku môžeme ešte zriediť horúcou vodou, podľa potreby, hustoty omáčky. Povaríme asi 30 minút, môžeme ešte dochutiť.
- Podávame s knedľou, môžeme aj s chlebom.