Mäsové guľky
Mäsové guľky s ryžou
Autor receptu: ryzasos
Mäsové guľky s ryžou sú klasikou, ktorá nikdy nesklame.* Šťavnaté guľky z mletého mäsa v bohatej paradajkovej omáčke
podávané s nadýchanou ryžou vytvoria ideálny obed pre celú rodinu. Príprava je jednoduchá, stačí dodržať pár krokov a
výsledok stojí za to. Tento recept je skvelou voľbou na bežný deň aj víkendové varenie.
Postup
- Začneme s prípravou paradajkovej omáčky. V panvici rozohrejte olej a pridajte nasekaný cesnak, nakrájanú cibuľu a nakrájanú mrkvu. Keď je zelenina opečená, pridajte rozdrvené paradajky. Keď sa všetko dobre spojí, zmes rozmixujte a odložte bokom.
- Pokračujeme so zmesou mäsových guliek. V miske zmiešame mleté mäso, vajce, strúhanku, nasekanú petržlenovú vňať, sušený cesnak, soľ a oregano. Všetko dobre premiešame.
- Zo zmesi vytvarujeme mäsové guľky, je dôležité, aby boli mäsové guľky rovnakej veľkosti.
- Na panvici s rozpáleným olejom opečte mäsové guľky po dávkach dozlatista. V prípade potreby odstráňte prebytočný olej.
- K mäsovým guľkám pridajte paradajkovú omáčku a pohár vývaru. Varte na stredne nízkom ohni 15 minút, aby mäsové guľky absorbovali chuť omáčky.
- Uvarte ryžu podľa postupu na obale. Na servírovanie poukladajte ryžu na taniere a navrch poukladajte mäsové guľky preliate paradajkovou omáčkou. Posýpka čerstvej petržlenovej vňate a štipka oregana dotvoria toto vynikajúce jedlo.