Zapečené mäsové guľky

Mäsové guľky s mrkvou a so zemiakmi

Autor receptu: opekanka123

30 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Cibuľu nadrobno nakrájame, mrkvu očistíme a nastrúhame. Spolu ich v hrnci orestujeme na zohriatom oleji. Necháme vychladnúť. Zemiaky ošúpeme a pokrájame na kolieska. Vychladnutú cibuľu a mrkvu pridáme k mletému mäsu, okoreníme, osolíme a nakoniec primiešame vajce. Z mäsovej zmesi vyformujeme guľky, ktoré ukladáme do naolejovanej nádoby na pečenie do kruhu striedavo s kolieskami zemiakov, ktoré sme tiež osolili. Pečieme vo vyhriatej rúre asi 20 minút.
  2. Osobitne zmiešame kyslú smotanu s vodou (určite by to bolo chutné aj ak by sme namiesto toho použili iba smotanu na varenie), soľou a korením a zalejeme tým mäsové guľky so zemiakmi. Necháme piecť ďalších 30 minút. Pár minút pred dopečením posypeme strúhaným syrom.