Zapečené mäsové guľky
Mäsové guľky s mrkvou a so zemiakmi
Autor receptu: opekanka123
30 minút príprava |
50 minút tepelná úprava |
Postup
- Cibuľu nadrobno nakrájame, mrkvu očistíme a nastrúhame. Spolu ich v hrnci orestujeme na zohriatom oleji. Necháme vychladnúť.
Zemiaky ošúpeme a pokrájame na kolieska.
Vychladnutú cibuľu a mrkvu pridáme k mletému mäsu, okoreníme, osolíme a nakoniec primiešame vajce.
Z mäsovej zmesi vyformujeme guľky, ktoré ukladáme do naolejovanej nádoby na pečenie do kruhu striedavo s kolieskami zemiakov, ktoré sme tiež osolili. Pečieme vo vyhriatej rúre asi 20 minút.
- Osobitne zmiešame kyslú smotanu s vodou (určite by to bolo chutné aj ak by sme namiesto toho použili iba smotanu na varenie), soľou a korením a zalejeme tým mäsové guľky so zemiakmi. Necháme piecť ďalších 30 minút.
Pár minút pred dopečením posypeme strúhaným syrom.