Maslové rizoto s krevetami a hubami na víne fotorecept

tutikompoty - bez fotkytutikompoty, 26. januára 2016 6:44
Ďalšie recepty »

Z mora do lesa a rovno na panvicu. Kajšmentke!

4
porcie
15 min
príprava
45 min
tepelná úprava

Suroviny

200 g lúpané veľké
200 g čerstvé
300 g (alebo iná kvalitná)
350 ml
4 ks
200 ml suché
150 g zmäknuté
150 ml
 (alebo limetky)
 hrubozrnná
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Na panvicu si prichystáme olivový olej a dáme pražiť 3ks pokrájanej šalotky, jemne osolíme. Po chvíli, keď začne byť vôňa šalotky intenzívnejšia, pridáme šampióny/hríby - najlepšie hnedé, aby to hralo farbami. Chvíľu opekáme avšak dávame pozor na šalotku.

    Maslové rizoto s krevetami a hubami na víne (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Asi po 3-4 minútach prilejeme víno a necháme vrieť. Prilejeme len zhruba 100ml, zvyšné víno znova prilejeme až po vyredukovaní, aby sa dovarili šampióny/huby. Tento proces trvá zhruba 15 minút na miernom plameni.

    Maslové rizoto s krevetami a hubami na víne (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Medzitým si dáme do hrnca/panvice - ja som použil hrniec, olivový olej a na ňom pražíme pomaly 1ks nakrájanej šalotky do sklovita, taktiež jemne posolíme. Vsypeme ryžu, osolíme, okoreníme a zamiešame.

    Maslové rizoto s krevetami a hubami na víne (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Následne pomaly prilievame zeleninový vývar. Najprv len 1/3 a necháme prevrieť nech sa vývar vstrebe. Postupne takýmto postupom pridáme aj ostatné dva diely vývaru.

    Maslové rizoto s krevetami a hubami na víne (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na panvici, z ktorej sme si odložili huby si roztopíme maslo a na ňom sprudka opražíme krevety z každej strany približne 1,5 minúty.

    Maslové rizoto s krevetami a hubami na víne (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Po krátkom smažení pokvapkáme krevety šťavou z limety/citróna a celé to premiešame a necháme na odstavenej panvici ešte asi 1 minútu.

    Maslové rizoto s krevetami a hubami na víne (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Ryža je už skoro hotová, nakoniec pridáme zmäknuté maslo, nemusíte pridávať všetko - stačí podľa chuti a taktiež pridáme smotanu na varenie, premiešame. Prikryjeme a necháme chvíľu postáť.

    Maslové rizoto s krevetami a hubami na víne (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Nakoniec všetko spolu zamiešame v hrnci, opatrne a môžeme podávať napríklad tak ako na obrázku. Môžeme pridať bazalku, prípadne nastrúhaný syr. Dobrú chuť ;-)

    Maslové rizoto s krevetami a hubami na víne (fotorecept) - obrázok 8
Recept je zaradený do tagov:




TOPlist