Mangový cheesecake

Mangový cheesecake s profitelorkami

Autor receptu: redakcia

12
porcií

Suroviny

Postup

  1. Profiterolky: Vodu s olejom a so soľou privedieme vo väčšom hrnci do varu. Keď zovrie, stiahneme zo sporáka, prisypeme múku a poriadne premiešame. Miešame, kým sa časť vody neodparí, aj keď sa bude zdať, že hmota prihára. Cesto je hotové vtedy, keď sa oddeľuje od hrnca aj od varešky a má tvar gule či malého bochníka. Necháme vychladnúť a postupne ručne alebo kuchynským robotom primiešavame jedno vajíčko po druhom. Pripravené cesto preložíme do cukrárskeho vrecka a na plech vystlaný papierom na pečenie striekame malé kôpky.
  2. Rúru predhrejeme na 210 stupňov, vložíme plech a po 10 minútach teplotu znížime na 180 stupňov. Rúru počas pečenia nesmieme otvárať. Pečieme dozlatista.
  3. Krém do profiteroliek: Smotanu vyšľaháme a postupne do nej zašľaháme orieškovú alebo čokoládovú nátierku. Vychladnuté upečené profiterolky naplníme krémom.
  4. Sušienkový korpus: Sušienky podrvíme, zalejeme roztopenou čokoládou s maslom. Natlačíme do formy s priemerom 24 cm vystlanej papierom a dáme na chvíľu do chladničky.
  5. Plnka do cheesecaku: Suroviny na plnku vymiešame.
  6. Na sušienkový korpus nalejeme trochu plnky a začneme ukladať naplnené profiterolky od kraja ku stredu. Stred necháme voľný pre lepšie krájanie. Zalejeme zvyškom plnky, jemne poklepeme a dáme stuhnúť asi na polhodinu, prípadne aj dlhšie do mrazničky. Krájame horúcim nožom.