Pečené buchty

Mäkučké buchty s lekvárom (fotorecept)

Autor receptu: ancicka

12-15
porcií
40 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Do misky vlejeme vodu, mlieko a vsypeme droždie. Zamiešame a necháme trocha nabobtnať.
  2. Pridáme olej, vajcia a časť preosiatej múky zmiešanej so soľou a s vanilkovým cukrom.
  3. Pridáme zvyšnú múku a dobre premiešame. Cesto by malo byť také polotuhé.
  4. Keď sa suroviny spoja, cesto vyberieme na dosku a prehnetieme.
  5. Cesto vložíme do misky, trocha ju natrieme olejom.
  6. Zakryjeme a necháme na teplom mieste podkysnúť.
  7. Ked cesto zdvojnásobí svoj objem...
  8. ...vyložíme ho na dosku a rozdelíme na 12 rovnakých častí.
  9. Z každej časti urobíme guľku a valčekom ju rozvaľkáme do oválu. Do stredu dáme trocha lekváru (alebo plnku podľa chuti), boky pri plnke ohneme do vnútra
  10. a stočíme do rolky.
  11. Uložíme na vymastený plech, zakryjeme mikroténom a aspoň 20 minút necháme podkysnúť.
  12. Medzitým rúru nahrejeme. Potrieme koláčiky rozšľahaným vajcom a upečieme do zlatista.
  13. Dobrú chuť.