Pečené buchty
Mäkučké buchty s lekvárom (fotorecept)
Autor receptu: ancicka
12-15 porcií |
40 minút príprava |
15 minút na 180 °C |
Postup- Do misky vlejeme vodu, mlieko a vsypeme droždie. Zamiešame a necháme trocha nabobtnať.
- Pridáme olej, vajcia a časť preosiatej múky zmiešanej so soľou a s vanilkovým cukrom.
- Pridáme zvyšnú múku a dobre premiešame. Cesto by malo byť také polotuhé.
- Keď sa suroviny spoja, cesto vyberieme na dosku a prehnetieme.
- Cesto vložíme do misky, trocha ju natrieme olejom.
- Zakryjeme a necháme na teplom mieste podkysnúť.
- Ked cesto zdvojnásobí svoj objem...
- ...vyložíme ho na dosku a rozdelíme na 12 rovnakých častí.
- Z každej časti urobíme guľku a valčekom ju rozvaľkáme do oválu. Do stredu dáme trocha lekváru (alebo plnku podľa chuti), boky pri plnke ohneme do vnútra
- a stočíme do rolky.
- Uložíme na vymastený plech, zakryjeme mikroténom a aspoň 20 minút necháme podkysnúť.
- Medzitým rúru nahrejeme. Potrieme koláčiky rozšľahaným vajcom a upečieme do zlatista.
- Dobrú chuť.
|