Opečená makrela

Makrelový steak s červeným vínom, brusnicami a batatovým pyré

Autor receptu: ellie17

Moderná kombinácia výrazných chutí.* Filety z makrely sú krátko pečené a podávané s redukciou z červeného vína, sušenými brusnicami a tymianom. Ako kontrast slúži jemné batatové pyré s maslom a citrónovou arómou. Vhodné ako netradičný obed alebo večera.

2
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Bataty ošúpeme, nakrájame na kocky a varíme vo vode 10–12 minút do mäkka. Zlejeme ich, pridáme maslo, citrónovú šťavu a soľ. Rozmixujeme alebo roztlačíme na hladké pyré.
  2. Do menšieho hrnca nalejeme víno, pridáme brusnice, med, ocot, soľ a tymian. Na miernom ohni redukujeme cca 8–10 minút, kým nevznikne hustejšia omáčka. Vyberieme tymian.
  3. Rybacie filety osolíme, okoreníme a potrieme olejom. Na rozohriatej panvici (alebo v rúre) pečieme 3–4 minúty z každej strany, kožou nadol ako prvú.
  4. Na tanier dáme porciu batatového pyré, na ňu filet makrely a prelejeme omáčkou z vína a brusníc. Môžeme ozdobiť čerstvým tymianom.