Hubová polievka

Mačanka - hubová polievka

Autor receptu: redakcia

2
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Nakrájame cibuľu nadrobno, slaninku na kocky. Slaninku oškvaríme a pridáme nakrájanú cibuľu. Opražíme dozlatista. Pridáme nakrájané očistené čerstvé huby, sušené huby, soľ, rascu, bobkový list a dusíme.
  2. Prilejeme pol litra vody a varíme, kým huby nezmäknú. Potom prilejeme šťavu z kyslej kapusty a varíme asi desať minút.
  3. V malom množstve vody pripravíme zátrepku z hladkej múky a vlejeme do vriacej polievky. Chvíľu povaríme, dochutíme cesnakom a zjemníme kyslou smotanou.
  4. Podávame s chlebom alebo s chlebovými krutónmi.