Losos
Losos teriyaki s pórom a rezancami (fotorecept)
Autor receptu: paploska
Máte radi chutné ryby a rýchlu
prípravu? Ak áno, tak tento recept
si určite obľúbite.
4 porcie |
15 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravíme si všetky suroviny, a ako prvú si pripravíme marinádu: vymiešame sójovú omáčku, ocot, cukor, kečup a cesnak.
- Lososa pokrájame na cca 1, 5 cm pásiky.
- Lososa polejeme marinádou a necháme odležať, minimálne 30 min. Dnes však ten náš oddychoval 4 hodiny.
- Pór nakrájame na kolieska a opečieme na 2 PL oleja vo woku. Pór vyberieme a udržujeme v teple.
- Lososa dáme do woku a opekáme asi 3-4 minúty. Uvaríme široké rezace klasické alebo ryžové rezance, a tie opečieme s trochou oleja a sójovky. Na tanier dame cestovinu, chrumkavý pór, 2 ks lososa a posypeme štipľavou papričkou. A pred neskorším obedom odporúčam dobrú prechádzku. Nám sa dnes vydarila ? Dobrú chuť.