Losos

Losos teriyaki s pórom a rezancami (fotorecept)

Autor receptu: paploska

Máte radi chutné ryby a rýchlu prípravu? Ak áno, tak tento recept si určite obľúbite.

4
porcie
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si všetky suroviny, a ako prvú si pripravíme marinádu: vymiešame sójovú omáčku, ocot, cukor, kečup a cesnak.
  2. Lososa pokrájame na cca 1, 5 cm pásiky.
  3. Lososa polejeme marinádou a necháme odležať, minimálne 30 min. Dnes však ten náš oddychoval 4 hodiny.
  4. Pór nakrájame na kolieska a opečieme na 2 PL oleja vo woku. Pór vyberieme a udržujeme v teple.
  5. Lososa dáme do woku a opekáme asi 3-4 minúty. Uvaríme široké rezace klasické alebo ryžové rezance, a tie opečieme s trochou oleja a sójovky. Na tanier dame cestovinu, chrumkavý pór, 2 ks lososa a posypeme štipľavou papričkou. A pred neskorším obedom odporúčam dobrú prechádzku. Nám sa dnes vydarila ? Dobrú chuť.