Losos na grilovanej zelenine

Autor receptu: redakcia

Vďaka rýchlej príprave a využívaniu kvalitných čerstvých surovín mi bolo grilovanie vždy blízke. Veď stačí trocha zeleniny alebo exotického ovocia a ďalší experiment je na svete.

4
porcie
30 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Syrová giletka: Postrúhame parmezán, pridáme vaječné žĺtky a strúhanku. Utrieme mäkké cesto. Na papier na pečenie rozotrieme pomocou stierky na tenkú vrstvu asi 2 mm v tvare obdĺžnika a v rúre vyhriatej na 100 °C necháme sušiť približne päť minút.
  2. Grilovaná zelenina: Zeleninu umyjeme, nakrájame na väčšie kúsky. Špargľu predtým sparíme a zachladíme v ľadovej vode, grilujeme na panvičke na olivovom oleji. Nakoniec pred podávaním osolíme.
  3. Salsa verde: Petržlenovú vňať, kôpor a koriander nasekáme najemno, pridáme šťavu z jedného citróna a olivový olej, nie veľa, len aby sa všetko spojilo. Necháme postáť päť minút.
  4. Losos: Lososa osolíme a grilujeme zo všetkých strán na olivovom oleji. Nakoniec pokvapkáme citrónovou šťavou a aranžujeme na tanier.