Varený morský čert
Varený morský čert

Líčka z morského čerta so zemiakovým šalátom

Ladislav Zajac a Roman Cintula
z Business hotela Astrum Laus**** v Leviciach, 3. augusta 2017
Líčka z morského čerta so zemiakovým šalátom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
60 minút
príprava

Suroviny

300 g
1 vetvička
4 ks väčšie
1 ks
150 g
1 PL
1 KL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Líčka z morského čerta odblaníme, vložíme do vákuového vrecka, pridáme k nim čerstvý kôpor, soľ a varíme sous vide pri 55 °C 8 minút (Pozn. red.: sous vide - metóda, pri ktorej sú potraviny zabalené vo vákuových vreckách varené pri nízkej, presne stanovenej teplote). Po úprave prudko schladíme.

  2. 2

    Zemiaky uvaríme v šupke, očistíme, nakrájame na malé kocky, pridáme uvarenú mrkvu nakrájanú na kocky, osolíme a okoreníme, pridáme kyslú smotanu a najemno nakrájanú pažítku. Podľa chuti môžeme dochutiť jablčným octom a troškou cukru.

Diskusia k receptu

2 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: