Čína s tofu

Letná čína do plaviek (fotorecept)

Autor receptu: 2010

Málo času ostáva dostať sa do formy ...

10 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Jeden Cinan rozpraval v televizii, ze az ked sa dostal do Europy ako 10-rocny prvy krat videl ludi jest surove uhorky... Takze uhorky umyjeme a ciastocne osupeme.
  2. Rozkrojime na polovicky a lyzicou vyskrabeme semienka.
  3. Nakrajame na tak... centimetrove platky.
  4. Do rozpaleneho woku na trochu oleja dame najprv oprazit zavor a cesnak, pridame uhorky a podlejeme vinom a zakryjeme na par minut.
  5. Medzi tym si na druhej panvici pripravime oprazime na kocky nakrajane tvrdsie tofu. Zmiesame s uhorkami. Ochutime sojovou omackou, ustricovou omackou nakoniec pridame koriandrovu vnat a ozdobime sezamovymi semienkami.
  6. Alebo si k uhorkovemu zakladu pridame aj dalsiu nizkokaloricku zeleninu ako paradajky aj chude maso na sliziky atd.
  7. Alebo bezkaloricke konyaky slize a trochu kalorii surovou mladou kukuricou.