Čína s tofu
Letná čína do plaviek (fotorecept)
Autor receptu: 2010
Málo času ostáva dostať sa do formy ...
10 minút príprava |
5 minút tepelná úprava |
Postup
- Jeden Cinan rozpraval v televizii, ze az ked sa dostal do Europy ako 10-rocny prvy krat videl ludi jest surove uhorky...
Takze uhorky umyjeme a ciastocne osupeme.
- Rozkrojime na polovicky a lyzicou vyskrabeme semienka.
- Nakrajame na tak... centimetrove platky.
- Do rozpaleneho woku na trochu oleja dame najprv oprazit zavor a cesnak, pridame uhorky a podlejeme vinom a zakryjeme na par minut.
- Medzi tym si na druhej panvici pripravime oprazime na kocky nakrajane tvrdsie tofu.
Zmiesame s uhorkami. Ochutime sojovou omackou, ustricovou omackou nakoniec pridame koriandrovu vnat a ozdobime sezamovymi semienkami.
- Alebo si k uhorkovemu zakladu pridame aj dalsiu nizkokaloricku zeleninu ako paradajky aj chude maso na sliziky atd.
- Alebo bezkaloricke konyaky slize a trochu kalorii surovou mladou kukuricou.