Lepenica (fotorecept)

Autor receptu: margaretka28

Takto sa robí u nás :-) Je to nenáročné a dobré jedlo.

Postup

  1. Na troche masti som spenila polovičku cibule.
  2. Pridala som premyté jačmenné krúpky a trochu som ich popražila.
  3. Zaliala som horúcou vodou ( 1šálka 250 ml ), pridala som pol lyžičky soli a mleté čierne korenie a prikryté pokrievkou udusila .
  4. Asi takto, kým sa odparí voda, tak sú mäkké .
  5. Zemiaky som očistila, pokrájala na kocky, posolila a uvarila .
  6. Aj druhú polovičku cibule som spenila na troche masti a pridla som kyslú kapustu, mletú rascu a podliala troškou vody, dusila som do zmäknutia, za občasného miešania a prilievania vody, vždy iba na dno hrnca.
  7. Slaninku som pokrájala.
  8. A dala na panvicu smažiť, ked trošku pustila masť, pridala som druhú cibulu pokrájanú na drobno.
  9. A usmažila som do zlatista.
  10. Uvarené zemiaky som popučila.
  11. A pridala som udusené krúpky aj kapustu, dobre som to premiešala, aby sa to zlepilo do hromady. Podávala som s opraženou cibuľou a slaninou. Dobrú chuť !