Lepenica (fotorecept)
Autor receptu: margaretka28
Takto sa robí u nás :-) Je to nenáročné a dobré jedlo.
Postup
- Na troche masti som spenila polovičku cibule.
- Pridala som premyté jačmenné krúpky a trochu som ich popražila.
- Zaliala som horúcou vodou ( 1šálka 250 ml ), pridala som pol lyžičky soli a mleté čierne korenie a prikryté pokrievkou udusila .
- Asi takto, kým sa odparí voda, tak sú mäkké .
- Zemiaky som očistila, pokrájala na kocky, posolila a uvarila .
- Aj druhú polovičku cibule som spenila na troche masti a pridla som kyslú kapustu, mletú rascu a podliala troškou vody, dusila som do zmäknutia, za občasného miešania a prilievania vody, vždy iba na dno hrnca.
- Slaninku som pokrájala.
- A dala na panvicu smažiť, ked trošku pustila masť, pridala som druhú cibulu pokrájanú na drobno.
- A usmažila som do zlatista.
- Uvarené zemiaky som popučila.
- A pridala som udusené krúpky aj kapustu, dobre som to premiešala, aby sa to zlepilo do hromady. Podávala som s opraženou cibuľou a slaninou. Dobrú chuť !