Langoše

Langoše s kyslou smotanou (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Obľúbené občerstvenie, ktoré milujú veľkí aj malí.

7-8 ks
porcií
30-40 (+ kysnutie) minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Suroviny na langoše. Do polovice vlažného mlieka pridáme 1 ČL kryštálového cukru, rozdrobíme droždie a necháme na teplom mieste vykysnúť kvások.
  2. Múku preosejeme, osolíme, vlejeme kvások, zvyšok mlieka a v mixéri s hákom na miesenie premiešame (ja som robila mixérom pre bolesti ruky). Pridáme kyslú smotanu, vajíčko, vodu prilievame počas miesenia, aby cesto nebolo tuhé. Miesime na stupni 3 aspoň 10 minút. Vymiesené cesto zakryjeme a necháme na teplom mieste vykysnúť 45-50 minút.
  3. Nakysnuté cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku.
  4. Z cesta urobíme 7-8 bochníčkov.
  5. Každý bochník vyťahujeme do kruhu, vysmážame na rozpálenom oleji na miernom stupni plameňa do zlatista. Ukladáme na papierovú kuchynskú utierku, aby langoše neboli mastné. Podávame podľa svojej chuti s kečupom, tatárskou, cesnakom či syrom. Dobrú chuť.