Langoše
Langoše s kyslou smotanou (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Obľúbené občerstvenie, ktoré milujú veľkí aj malí.
7-8 ks porcií |
30-40 (+ kysnutie) minút príprava |
Postup
- Suroviny na langoše. Do polovice vlažného mlieka pridáme 1 ČL kryštálového cukru, rozdrobíme droždie a necháme na teplom mieste vykysnúť kvások.
- Múku preosejeme, osolíme, vlejeme kvások, zvyšok mlieka a v mixéri s hákom na miesenie premiešame (ja som robila mixérom pre bolesti ruky). Pridáme kyslú smotanu, vajíčko, vodu prilievame počas miesenia, aby cesto nebolo tuhé. Miesime na stupni 3 aspoň 10 minút. Vymiesené cesto zakryjeme a necháme na teplom mieste vykysnúť 45-50 minút.
- Nakysnuté cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku.
- Z cesta urobíme 7-8 bochníčkov.
- Každý bochník vyťahujeme do kruhu, vysmážame na rozpálenom oleji na miernom stupni plameňa do zlatista. Ukladáme na papierovú kuchynskú utierku, aby langoše neboli mastné. Podávame podľa svojej chuti s kečupom, tatárskou, cesnakom či syrom. Dobrú chuť.