Langoše
Langoše „Káčo e Pepe“
Autor receptu: redakcia
Postup- Cesto pripravíme deň vopred, pretože musí kysnúť v chladničke. Pripravíme kvások: Do 100 ml vlažného mlieka (nie
horúceho) pridáme cukor a rozdrobíme droždie. Necháme vykysnúť. Bude to trvať asi 5 minút.
- Do väčšej misky pridáme všetky
ostatné suroviny a kvások.
Všetko spolu vymiesime. Celé
cesto potrieme olejom (aby sa
nelepilo) a vložíme do väčšieho
mikroténového vrecúška, uzol
urobíme voľný. Nestláčame, pretože cesto nakysne. Uložíme do chladničky.
- Na druhý deň (cesto môžeme v chladničke skladovať 3–4 dni)
vypražíme langoše, a to tak, že
ruky si poriadne naolejujeme (aby
sa cesto nelepilo), odoberieme
kúsok cesta, vytvoríme guľôčku
a pomaly mastnými rukami naťahujeme do tenučkej placky. Vyprážame na rozpálenom oleji z každej
strany dozlatista. Langoše necháme na papierovom obrúsku odkvapkať, aby sa odstránil prebytočný tuk.
- Langoš jemne natrieme cesnakom a majonézou, poriadne zasypeme strúhaným pecorinom a namletým
čiernym korením.
|