Langoše

Langoše „Káčo e Pepe“

Autor receptu: redakcia

Suroviny

Postup

  1. Cesto pripravíme deň vopred, pretože musí kysnúť v chladničke. Pripravíme kvások: Do 100 ml vlažného mlieka (nie horúceho) pridáme cukor a rozdrobíme droždie. Necháme vykysnúť. Bude to trvať asi 5 minút.
  2. Do väčšej misky pridáme všetky ostatné suroviny a kvások. Všetko spolu vymiesime. Celé cesto potrieme olejom (aby sa nelepilo) a vložíme do väčšieho mikroténového vrecúška, uzol urobíme voľný. Nestláčame, pretože cesto nakysne. Uložíme do chladničky.
  3. Na druhý deň (cesto môžeme v chladničke skladovať 3–4 dni) vypražíme langoše, a to tak, že ruky si poriadne naolejujeme (aby sa cesto nelepilo), odoberieme kúsok cesta, vytvoríme guľôčku a pomaly mastnými rukami naťahujeme do tenučkej placky. Vyprážame na rozpálenom oleji z každej strany dozlatista. Langoše necháme na papierovom obrúsku odkvapkať, aby sa odstránil prebytočný tuk.
  4. Langoš jemne natrieme cesnakom a majonézou, poriadne zasypeme strúhaným pecorinom a namletým čiernym korením.