Ľahučké vysmážané zemiakové pagáčiky (Krumplis pogácsa) videorecept
Takéto zemiakové pagáče sú známe z maďarskej kuchyne. Moja babka robila tieto pagáče väčšinou
zo starších zemiakov, ktoré už trebalo zužitkovať. Okrem vyprážania Zobraziť celý popisTakéto zemiakové pagáče sú známe z maďarskej kuchyne. Moja babka robila tieto pagáče väčšinou
zo starších zemiakov, ktoré už trebalo zužitkovať. Okrem vyprážania na oleji, sa
môžu piecť aj v rúre na plechu - budú tak chrumkavejšie :-)
Zdroj: Môj blog cesminazuenal.blogspot.com
príprava
Postup
-
1
Zemiaky očistíme, pokrájame, uvaríme a následne popučíme. Napokon zo všetkých uvedených surovín vypracujeme cesto, ktoré necháme nakysnúť. Doba kysnutia závisí od izbovej teploty. Namiesto droždia sa dá cesto pripraviť pravdaže aj s kypriacim práškom do pečiva a hneď vyvaľkať a piecť. Ale musíte brať do úvahy, že pagáčiky nebudú také isté ako s droždím.
- 2
Z nakysnutého cesta naolejovanými rukami odštipkávame kúsky cesta, ktoré v ruke uťapkáme na plochý tvar pagáčika. Pagáče vysmážame ihneď v oleji z oboch strán. Upečené kladieme na kuchynský papier, aby odsal nadbytočný tuk. Pre lepšiu predstavu celého postupu si môžete pozrieť moje video :-)
- 3
Tieto pagáčiky sú naozaj výborné. Sú ľahučké, nadýchané a veľmi chutné. Podľa chuti ich môžete urobiť s cesnakom, ale aj bez neho :-) Skvelo sa hodia aj ako príloha k dobrej polievke! Prajem dobrú chuť!
- 4
Ak nechcete cesto odštipkávať, tak ho môžete klasicky vyvaľkať na pomúčenej doske a pokrájať na štvorce, alebo vykrajovať krúžky. Podľa mňa je to ale takto oveľa jednoduchšie a rýchlejšie. Takto ušetríte riad naviac a aj je to menej prácne :-) Tento pokrm je veľmi chutný, lacný a jednoduchý!
- 5
Ďalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Ospravedlňujem sa, že som to zabudla v postupe spomenúť, doplním to. Zemiaky si odvážime surové 1kg a potom ich očistíme, uvaríme a popučíme. Som ale rada, že sa ti recept páči. Pekne pozdravujem🙂
Ahoj @kukulienka milá :-) Zemiaky nejdu surové. Najprv sa uvaria a potom popučené vpracujú do cesta, presne ako spomínaš. Doplním to do receptu. Vdaka za nahliadnutie a komentík. Pekný večer.