Foto: archaa
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
Cesto: | |
250 g |
|
20 g čerstvé |
|
125 ml vlažné |
|
30 g na pečenie |
|
na vymastenie plechu |
|
20 g |
|
1/4 CL |
|
1 CL strúhaná |
|
1 ks |
|
štipka |
|
Plnka: | |
400 g |
|
60 g |
|
3 PL |
|
2 ks |
|
1 CL strúhaná |
|
50 g (podľa ľubovôle) |
|
Okrem toho: | |
6 ks väčšie |
|
220 g |
|
na posypanie |
|
Postup
-
1
Cesto som nechala vypracovať a vykysnúťv pekárničke.
- 2
Plnku si pripravíme tak, že kyslú smotanu, cukor, škrob, žltky a citrónovú kôru privedieme do varu, pridáme mleté orechy, dobre zamiešame, necháme opät zovrieť, odstavíme a necháme vychladnúť.
- 3
Ked máme cesto vykysnuté, vyváľame ho na pomúčenej doske na plát velkosti plechu (ktorý sme si predtým vymastili), pekne ho doň uložíme a potrieme pripravenou, vychladenou plnkou z kyslej smotany.
- 4
Obložíme umytými (prípadne, ak chcete aj šupky zbavenými), na kolieska nakrájanými jablkami, ktorým sme vykrojili dierku odstránením jadrovníka. Tento vykrojený priestor naplníme brusnicami.
- 5
Vložíme do vyhriatej rúry na 200 stupňov a pečieme asi 25 minút. Odporúčam však sledovať.
- 6
Po upečení necháme trocha vychladnúť a posypeme práškovým cukrom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
evanaaa: vajíčka sa vôbec nezrazili, netreba mat strach..:)