Kysnutý jablkový koláč s brusnicami

Autor receptu: archaa

16
porcií
90 minút
príprava
25 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto som nechala vypracovať a vykysnúťv pekárničke.
  2. Plnku si pripravíme tak, že kyslú smotanu, cukor, škrob, žltky a citrónovú kôru privedieme do varu, pridáme mleté orechy, dobre zamiešame, necháme opät zovrieť, odstavíme a necháme vychladnúť.
  3. Ked máme cesto vykysnuté, vyváľame ho na pomúčenej doske na plát velkosti plechu (ktorý sme si predtým vymastili), pekne ho doň uložíme a potrieme pripravenou, vychladenou plnkou z kyslej smotany.
  4. Obložíme umytými (prípadne, ak chcete aj šupky zbavenými), na kolieska nakrájanými jablkami, ktorým sme vykrojili dierku odstránením jadrovníka. Tento vykrojený priestor naplníme brusnicami.
  5. Vložíme do vyhriatej rúry na 200 stupňov a pečieme asi 25 minút. Odporúčam však sledovať.
  6. Po upečení necháme trocha vychladnúť a posypeme práškovým cukrom.