| 
	        
	        
	        
	        Kysnutý jablkový koláč s brusnicamiAutor receptu: archaa | 
 16porcií
 | 
 90 minútpríprava
 | 
 25 minútna 200 °C
 | 
PostupCesto som nechala vypracovať a vykysnúťv pekárničke.
Plnku si pripravíme tak, že kyslú smotanu, cukor, škrob, žltky a citrónovú kôru privedieme do varu, pridáme mleté orechy, dobre zamiešame, necháme opät zovrieť, odstavíme a necháme vychladnúť.Ked máme cesto vykysnuté, vyváľame ho na pomúčenej doske na plát velkosti plechu (ktorý sme si predtým vymastili), pekne ho doň uložíme a potrieme pripravenou, vychladenou plnkou z kyslej smotany.Obložíme umytými (prípadne, ak chcete aj šupky zbavenými), na kolieska nakrájanými jablkami, ktorým sme vykrojili dierku odstránením jadrovníka.
Tento vykrojený priestor naplníme brusnicami.Vložíme do vyhriatej rúry na 200 stupňov a pečieme asi 25 minút. 
Odporúčam však sledovať.Po upečení necháme trocha vychladnúť a posypeme práškovým cukrom.
 |