Kysnutý jablkový koláč s brusnicami
Autor receptu: archaa
16 porcií |
90 minút príprava |
25 minút na 200 °C |
Postup- Cesto som nechala vypracovať a vykysnúťv pekárničke.
- Plnku si pripravíme tak, že kyslú smotanu, cukor, škrob, žltky a citrónovú kôru privedieme do varu, pridáme mleté orechy, dobre zamiešame, necháme opät zovrieť, odstavíme a necháme vychladnúť.
- Ked máme cesto vykysnuté, vyváľame ho na pomúčenej doske na plát velkosti plechu (ktorý sme si predtým vymastili), pekne ho doň uložíme a potrieme pripravenou, vychladenou plnkou z kyslej smotany.
- Obložíme umytými (prípadne, ak chcete aj šupky zbavenými), na kolieska nakrájanými jablkami, ktorým sme vykrojili dierku odstránením jadrovníka.
Tento vykrojený priestor naplníme brusnicami.
- Vložíme do vyhriatej rúry na 200 stupňov a pečieme asi 25 minút.
Odporúčam však sledovať.
- Po upečení necháme trocha vychladnúť a posypeme práškovým cukrom.
|