Kysnuté buchtičky à la Kamila (fotorecept)
Autor receptu: sonulienka
Určite všetci poznáte reláciu "Tajomstvo mojej kuchyne", ktorú uvádza pani Kamila
Magálová a práve ona piekla točený chlebík čo ma recept veľmi zaujal.
Ja som ale nepiekla chlieb ale som upiekla buchtičky a tu je recept.
58 porcií |
35 minút príprava |
30 minút na 170-175 °C |
Postup
- Múku si preosejeme pridáme soľ,cukor a sušené droždie dobre rozmiešame. Nakrájame si na drobno prerastenú slaninu a dáme si ju popražiť, pridáme na drobno nakrájanú cibuľu a tiež popražíme do sklovita. Nakrájame si sušené paradajky a olivy.
Do rozmiešanej múky pomaličky pridávame vlažnú vodu - cesto musí byť hustejšie potom pridáme nakrájané sušené paradajky, olivy a na koniec praženú slaninu s cibuľou.
Všetko dobre vymiesime a dáme na 35 minút kysnúť.
Keď bolo cesto vykysnuté som začala vykrajovať kolieska.
A tu ak nechcete buchtičky môžete cesto vyformovať na chlebík trochu ho zatočiť a dať piecť do rúry na 40 -45 minút. Asi 10 minút pred dopečením ho potrite vodou a dajte dopiecť.
- Ja som ale vykrajovala takéto buchtičky.
- Dala som ich na plech a potrela rozšľahaným vajíčkom a dala piecť asi na 30 minút do rúry na 170 stupňov. Mám teplovzdušnú rúru tak si musíte každá sledovať svoju rúru viete ako Vám pečie.
- Upečené. Vyšlo mi 58 kusov.
- No a piekla som aj makovú tortu ktorú piekla pani Jasmína v recepte na bohatstvo už som sa ju dávno zberala upiecť a teraz som mala príležitosť manžel mal narodeniny a on má rád makové tak som mu ju upiekla a tu je.Ja som dala na vrch bielu čokoládu a ešte som dala tmavé čokoládové hobliny bola výborná.
- A ešte som mala tvaroh smotanový tak som urobila koláč troj čoko čo som už sem pridala ale vtedy som mala hrudkový tvaroh a nie smotanový tak nebol taký ako mal byť.
Teraz sa mi podaril a bol aj výborný.
- Tak toto sú moje víkendové diela.
Ak Vás niečo zaujalo budem rada.
Prajem pekný deň.