Kysnuté buchtičky à la Kamila (fotorecept)

Autor receptu: sonulienka

Určite všetci poznáte reláciu "Tajomstvo mojej kuchyne", ktorú uvádza pani Kamila Magálová a práve ona piekla točený chlebík čo ma recept veľmi zaujal. Ja som ale nepiekla chlieb ale som upiekla buchtičky a tu je recept.

58
porcií
35 minút
príprava
30 minút
na 170-175 °C

Postup

  1. Múku si preosejeme pridáme soľ,cukor a sušené droždie dobre rozmiešame. Nakrájame si na drobno prerastenú slaninu a dáme si ju popražiť, pridáme na drobno nakrájanú cibuľu a tiež popražíme do sklovita. Nakrájame si sušené paradajky a olivy. Do rozmiešanej múky pomaličky pridávame vlažnú vodu - cesto musí byť hustejšie potom pridáme nakrájané sušené paradajky, olivy a na koniec praženú slaninu s cibuľou. Všetko dobre vymiesime a dáme na 35 minút kysnúť. Keď bolo cesto vykysnuté som začala vykrajovať kolieska. A tu ak nechcete buchtičky môžete cesto vyformovať na chlebík trochu ho zatočiť a dať piecť do rúry na 40 -45 minút. Asi 10 minút pred dopečením ho potrite vodou a dajte dopiecť.
  2. Ja som ale vykrajovala takéto buchtičky.
  3. Dala som ich na plech a potrela rozšľahaným vajíčkom a dala piecť asi na 30 minút do rúry na 170 stupňov. Mám teplovzdušnú rúru tak si musíte každá sledovať svoju rúru viete ako Vám pečie.
  4. Upečené. Vyšlo mi 58 kusov.
  5. No a piekla som aj makovú tortu ktorú piekla pani Jasmína v recepte na bohatstvo už som sa ju dávno zberala upiecť a teraz som mala príležitosť manžel mal narodeniny a on má rád makové tak som mu ju upiekla a tu je.Ja som dala na vrch bielu čokoládu a ešte som dala tmavé čokoládové hobliny bola výborná.
  6. A ešte som mala tvaroh smotanový tak som urobila koláč troj čoko čo som už sem pridala ale vtedy som mala hrudkový tvaroh a nie smotanový tak nebol taký ako mal byť. Teraz sa mi podaril a bol aj výborný.
  7. Tak toto sú moje víkendové diela. Ak Vás niečo zaujalo budem rada. Prajem pekný deň.